Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ομπάμα: Δεν είμαστε Ελλάδα

Αντιμέτωπη με το αδιέξοδο ως προς την αύξηση του νόμιμου ορίου του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ βρίσκεται η Ουάσινγκτον.

Στην ομιλία του την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα επιχείρησε να καθησυχάσει τους Αμερικανούς για τα προβλήματα χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα. «Αντίθετα με ό,τι ορισμένοι άνθρωποι δηλώνουν, δεν είμαστε η Ελλάδα. Δεν είμαστε η Πορτογαλία» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο.



Επιπλέον, εξήγησε ότι τα προβλήματα χρέους, τα οποία αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, δεν είναι τόσο σοβαρά όσο εκείνα που απειλούν τη σταθερότητα στην ευρωζώνη, διαβεβαιώνοντας ότι η μείωση του ελλείμματος δεν απαιτεί «ριζοσπαστικά» μέτρα.

Ωστόσο, με δεδομένο το αδιέξοδο στην Ουάσινγκτον αναφορικά με την αύξηση του νόμιμου ορίου του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε έτοιμος να πάρει «σκληρές αποφάσεις», αν οι Ρεπουμπλικάνοι εμφανίσουν ένα πρόγραμμα που θα αποτρέψει την χρεοκοπία. 

«Αν οι Ρεπουμπλικάνοι μου δείξουν ένα σοβαρό σχέδιο, είμαι έτοιμος να ενεργήσω, ακόμη και αν απαιτούνται μερικές σκληρές αποφάσεις από μέρους μου» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, που διευκρίνισε ότι είναι έτοιμος να εφαρμόσει περικοπές σε επιδόματα.

Παράλληλα, απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους Ρεπουμπλικάνους να δεχθούν το πακέτο δημοσιονομικής σταθεροποίησης που προωθεί η κυβέρνηση του και προβλέπει υψηλότερη φορολογία για τους πλούσιους και τις επιχειρήσεις.



real.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...