Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Πρόταση για Αθηναική δροσιά από τα Λαμογια


Παραλία Ραμνούντα, Αττική


Η μικρή αμμουδερή και με μικρό βότσαλο παραλία στη παραθαλάσσια τοποθεσία κάτω από τον περίφημο αρχαίο ναό της Νέμεσης στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο 12 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά από το Γραμματικό στο οποίο και ανήκει διοικητικά και 64 περίπου βορειοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας.
Κοντά στην παραλία δεν υπάρχουν δυνατότητες για διαμονή, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής οι δυνατότητες είναι περισσότερες. Η παραλία θεωρείται ιδανικός τόπος για ήσυχο μπάνιο, λόγω της σχετικής της απομόνωσης και συγκεντρώνει σχετικά πολύ κόσμο, τόσο από παραθεριστές, όσο και από περαστικούς επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα.


μεγέθυνση φωτογραφίας



Η παραλία δεν διαθέτει οργάνωση, αλλά έχει καθαρή θάλασσα και ήσυχο περιβάλλον σε μια ιστορική τοποθεσία με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Παλαιότερα εδώ έβρισκαν καταφύγιο οι λίγοι τολμηροί γυμνιστές από την Αθήνα που δεν μπορούσαν να πάνε στις περίφημες παραλίες της Μυκόνου και έτσι είχαν μια λύση κοντά σχετικά στην πόλη.


Σε περίπτωση ανάγκης μπορείτε να απευθυνθείτε στο φαρμακείο στο γειτονικό Γραμματικό (10 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά), ή το Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης (22 χιλιόμετρα νότια).
Η πρόσβαση γίνεται μόνο με ιδιωτικό ή νοικιασμένο αυτοκίνητο.


Πηγή greekhotel
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...