Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Συγχώρεση αντί οφθαλμού


Η Ιρανή Αμενέχ Μπαχραμί, η γυναίκα που τυφλώθηκε από την επίθεση ενός άνδρα, δήλωσε ότι δεν θέλει να εφαρμοστεί η πρακτική "οφθαλμός αντί οφθαλμού" στον άνθρωπο που της κατέστρεψε τη ζωή.
Ο Μαχίντ Μοχαβεντί, της είχε ρίξει οξύ στο πρόσωπο, όταν αρνήθηκε την πρόταση γάμου που της είχε κάνει. Δικαστήριο είχε αποφασίσει να επιβληθεί η ποινή της τύφλωσης στον δράστη.
Όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης, η άτυχη γυναίκα έδειξε έλεος την τελευταία στιγμή ζητώντας να μην εκτελεστεί η ποινή.
Η Μπαχράμι τυφλώθηκε το 2004 και τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Μοχαβεντί καταδικάστηκε να τυφλωθεί και στα δύο μάτια.
"Προσπαθούσα επί επτά χρόνια να τον δω να καταδικάζεται, αλλά τώρα τον συγχωρώ" φέρεται να δήλωσε η Μπαχραμί.
Πρόσθεσε ότι το διεθνές ενδιαφέρον για την υπόθεση, την οδήγησε στην απόφαση αυτή, καθώς "όλοι έμοιαζαν να περιμένουν τι θα γίνει τελικά".
Η υπόθεση έκανε το γύρο του κόσμου, με τη Διεθνή Αμνηστία να ζητά από την ιρανική δικαιοσύνη να μην τυφλώσει τον Μοχαβεντί.
Ο Ανακριτής της Τεχεράνης Αμβάς Τζαφάρι Ντολαταμπάντι χαρακτήρισε την απόφαση της Μπαχραμί ως "γενναία" και είπε ότι οι αρχές δεν θα προχωρήσουν στην εκτέλεση της ποινής.
Η Μπαχραμί πάντως, διεκδικεί αποζημίωση, την οποία σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια του δράστη δεν μπορεί να καταβάλλει.

news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...