Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Αναλγησία! Κόβουν τους διερμηνείς από τους κωφούς




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Οικονομικών πραγματοποιούν κωφοί. Διαμαρτύρονται επειδή η κυβέρνηση κόβει δραστικά το κονδύλι για τους διερμηνείς καταδικάζοντάς τους στην ουσία σε κοινωνικό αποκλεισμό. 

Ρεσιτάλ κοινωνικής αναλγησίας απο την κυβέρνηση.


Αποφάσισε την δραστική περικοπή της επιχορήγησης προς την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ) για την υλοποίηση του Προγράμματος Διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ).
Στην ουσία η περικοπή της επιχορήγησης των 100.000 ευρώ ετησίως,  καταργεί το Πρόγραμμα Διερμηνείας, το οποίο από Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 έχει πάψει να λειτουργεί, καταδικάζοντας όλους τους Κωφούς-Βαρήκοους της χώρας στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Το ζήτημα δεν είναι απλώς οικονομικό. Είναι βαθιά κοινωνικό καθώς με τη βοήθεια των διερμηνέων οι κωφοί κάλυπταν όλες τους τις επικοινωνιακές ανάγκες για παράδειγμα σε δημόσιες υπηρεσίες, γιατρούς, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, δικαστήρια.

Οι κωφοί διαμαρτύρονται έξω από το Υπουργείο Οικονομικών ενώ αργότερα θα πραγματοποιήσουν πορεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καθώς και στο Υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους. 




Πηγή newsit
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...