Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Υπεβλήθη το αίτημα για έκδοση του Ψωμιάδη στην Ελλάδα


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, απέστειλε αίτημα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης της ΠΓΔΜ προκειμένου να εκδοθεί στη χώρα μας ο καταζητούμενος από τις αρχές Μάκης Ψωμιάδης.
Ο Μ. Ψωμιάδης συνελήφθη στις 9 Νοεμβρίου από την αστυνομία της ΠΓΔΜ, ενώ βρισκόταν σε καφετέρια κοντά στο κέντρο των Σκοπίων. Ο ανακριτής του Πρωτοδικείου των Σκοπίων έχει διατάξει την προφυλάκισή του. 
Σε βάρος του Μ. Ψωμιάδη εκκρεμούσε από τις 27 Σεπτεμβρίου ένταλμα σύλληψης του 9ου τακτικού ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών καθώς και ένταλμα προσωρινής κράτησης από τον ίδιο ανακριτή, το οποίο εκδόθηκε κατόπιν του υπ' αριθμ. 3150/2011 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
Ο Μ. Παπαϊωάννου την Δευτέρα, επικαλούμενος την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την έκδοση εγκληματιών και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας υπέγραψε το αίτημα προς τον ομόλογο του της ΠΓΔΜ για την έκδοση του Μ. Ψωμιάδη στη χώρα μας. Το αίτημα αυτό διαβιβάστηκε στη συνέχεια στο υπουργείο Εξωτερικών για μετάφραση στη γαλλική γλώσσα και σήμερα μέσω της διπλωματικής οδού, στάλθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης της ΠΓΔΜ, προκειμένου να διαβιβαστεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές των Σκοπίων.


enet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...