Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Παπαδήμος: Συνεργασία, αλληλεγγύη και σημειώματα


Τη συνεργασία όλων, ώστε να προχωρήσει η ψήφιση της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και της δανειακής Σύμβασης ζήτησε ο νέος πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος.
Στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ο κ. Παπαδήμος τόνισε, πως "έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη περίοδο για να πραγματοποιήσουμε ένα δύσκολο έργο και χρειάζεται η συμβολή όλων".
"Τα τελευταία δύο χρόνια έγινε μεγάλη προσπάθεια με καλό αποτέλεσμα για τη μείωση των ελλειμμάτων αλλά σήμερα έχει προκύψει ένα πιστωτικό πρόβλημα με την καταβολή της 6ης δόσης και την επανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας", υπογράμμισε.
Ακόμη, ενημέρωσε τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι σχεδιάζει να συγκροτήσει τις επόμενες μέρες Κυβερνητική Επιτροπή, με την οποία θα συνεργάζεται καθημερινά.
Εκτός της "συνεργασίας και της αλληλεγγύης" ζήτησε από τους υπουργούς σημειώματα, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ώστε να του γνωστοποιήσουν τις προτεραιότητες κάθε υπουργείου.
Όπως επεσήμανε στο Συμβούλιο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης θα γίνουν πιθανόν το απόγευμα της Δευτέρας, με στόχο η συζήτηση επ΄αυτών να ολοκληρωθούν μέχρι την Τετάρτη, καθώς, οπότε και κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.
Ευ. Βενιζέλος: "Μέχρι την Παρασκευή να ετοιμάσουμε τον προϋπολογισμό"
Το λόγο στο υπουργικό συμβούλιο, πήρε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της νέας κυβέρνησης για την κατάσταση της οικονομίας και τις άμεσες προτεραιότητες που χρειάζονται. "Μέχρι την επόμενη Παρασκευή πρέπει να ετοιμάσουμε τον προϋπολογισμό", είπε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του νέου Υπουργού Εξωτερικών, Στ. Δήμα, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι το έλλειμμα πρόκειται να κλείσει στο 8,9%, ενώ για το PSI απάντησε πώς αν δεν επιτευχθεί κατά 100%, τότε πιθανόν να υπάρξει "χρηματοπιστωτική τρύπα" που θα πρέπει να καλυφθεί.

news247.gr
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...