Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Το Βατικανό «αφόρισε» το... φιλί


Τον παλιό καλό εαυτό της θυμήθηκε η ιταλική εταιρεία ρούχων Benetton, η οποία έπειτα από μερικά χρόνια "αποχής" από τις προκλητικές διαφημίσεις, στις οποίες την είχαμε συνηθίσει κυρίως τη δεκαετία του '90, επέστρεψε δριμύτερη για να εξοργίσει αυτή τη φορά τον Ποντίφικα.
Τον παλιό καλό εαυτό της θυμήθηκε η ιταλική εταιρεία ρούχων Benetton, η οποία έπειτα από μερικά χρόνια "αποχής" από τις προκλητικές διαφημίσεις, στις οποίες την είχαμε συνηθίσει κυρίως τη δεκαετία του '90, επέστρεψε δριμύτερη για να εξοργίσει αυτή τη φορά τον Ποντίφικα. Στο πλαίσιο της νέας καμπάνιας με τίτλο "Unhate" η Benetton αποφάσισε να καταπολεμήσει την κουλτούρα του μίσους... συμφιλιώνοντας γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, αλλά και της θρησκείας, και απεικονίζοντάς τες να ανταλλάσσουν παθιασμένα φιλιά, φυσικά προϊόν φωτομοντάζ.
Ενα από αυτά τα αταίριαστα ζευγάρια είναι και ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' με τον Αιγύπτιο ιμάμη Αχμέντ ελ Ταγιέμπ, μια αφίσα η οποία "κατέβηκε" λίγες ώρες μετά την ανάρτησή της στον ιστότοπο της Benetton, έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες του Βατικανού, το οποίο αργότερα ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Παρότι υπήρξε και επίσημη διαβεβαίωση της εταιρείας την Τετάρτη ότι θα αποσυρθεί η διαφήμιση, η αφίσα παρέμενε μέχρι χθες στη βιτρίνα ενός καταστήματος στην πολυσύχναστη πλατεία της Φοντάνα ντι Τρέβι.
Η διαφήμιση "όχι μόνο προκαλεί ζημιά στην αξιοπρέπεια του Πάπα και της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά και στα αισθήματα των πιστών" κατήγγειλε το Βατικανό, καλώντας τους δικηγόρους του "να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα" για να σταματήσουν τη χρήση της φωτογραφίας είτε για εμπορικούς είτε για δημοσιογραφικούς σκοπούς.
Η καμπάνια περιλαμβάνει όμως και άλλα "καυτά" φανταστικά φιλιά, τα οποία αν μη τι άλλο πετυχαίνουν να τραβήξουν τα βλέμματα παγκοσμίως και να προκαλέσουν: Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ φιλάει στο στόμα όχι μόνο τον Νικολά Σαρκοζί, αλλά και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ τρυφερό τετ α τετ έχει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον Βενεζουελάνο Ούγκο Τσάβες και τον Κινέζο Χου Ζιντάο.
Το Βατικανό «αφόρισε» το... φιλί
Από την καμπάνια βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα φιλιά ανάμεσα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον ηγέτη των Παλαιστινίων Μαχμούντ Αμπάς, καθώς και των ηγετών της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.


ethnos.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...