Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τα ΙP διευθύνσεων 190 παιδόφιλων και βιαστών εντόπισαν οι anonymous




H γνωστή ομάδα τωνAnonymous τον Οκτώβριο, κατάφερε ένα χτύπημα που θα ζήλευε και η πιο «δυνατή» αρχή δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Στα τέλη Αυγούστου με αρχές Οκτωβρίου ξεκίνησε η «Operation» (όπως λένε τις δράσεις τους) με κωδικό όνομα OpDarknet. Καθώς λοιπόν ερευνούσαν το Darknet εξετάζοντας την κωδικοποίηση των σελίδων κτλ, πέσανε πάνω σε μία σελίδα ονόματι Hidden Wiki, έναν online »κατάλογο» μαύρης αγοράς για ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Μέσα στο Hidden Wiki υπήρχε και ένα (ακόμα) πιο κρυφό κομμάτι. O κατάλογος «Hard Candy».
Πρόκειται για μία λίστα με σελίδες που περιέχουν παιδική πορνογραφία, ακόμα και στην πιο βίαια μορφή της (βιασμούς κτλ) ενώ συνήθως είναι με το αζημίωτο φυσικά. Ίσως το χειρότερο κομμάτι να είναι το πόσο δημοφιλής είναι αυτή η λίστα. Ενδεικτικά, όλο το Hidden Wiki είχε περί τις 2,7 εκατομμύρια προβολές, ενώ το κομμάτι του Hard Candyέφτανε τις 2,05 εκατομμύρια. Οι Anonymous αποφασίσανε να κάνουνε κάτι για αυτό, οπότε ξεκίνησε το ψάξιμο.
Οι Anonymous αρχίσανε να ψάχνουνε σε βάθος τις σελίδες χάρη σε ειδικά εργαλεία που οι ίδιοι φτιάξανε και ανακαλύψανε πως τα περισσότερα Web Sites φιλοξενούνταν στην υπηρεσία «Freedom Hosting». Η υπηρεσία στους όρους χρήσης έλεγε πως απαγορεύεται η διακίνηση παράνομου υλικού.
Ξεκίνησαν με ένα χτύπημα στο freedom hosting, καταφέρνοντας να το θέσουν εκτός λειτουργίας για 30 ώρες. Παράλληλα επικοινωνήσανε με τους υπεύθυνους, απαιτώντας να αφαιρεθεί όλο το υλικό παιδικής πορνογραφίας. Όταν η υπηρεσία ήταν και πάλι online, το Lolita City υπήρχε ακόμα.
Οι IP διευθύνσεις 190 απο αυτούς (περίπου την 28η Οκτ.):http://www.mediafire.com/?6p7ph67gb4pyg82 (αρχείο ip.log)

Πηγή tsekouratoi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...