Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Πατρίδα ή θάνατος :στο βιβλίο Γκίνες ο Φιντέλ Κάστρο για τις 639 απόπειρες δολοφονίας της CIA εναντίον του


Ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής Αντιαποικιοκρατικής Επανάστασης , ο 85χρονος Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος αποσύρθηκε από την εξουσία το 2006 για λόγους υγείας, μπήκε στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το άτομο εναντίον του οποίου έχουν γίνει οι περισσότερες απόπειρες δολοφονίας: 639 φορές συνολικά από το 1959, όταν μαζί με τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και ενάντια στις  ανέτρεψε τον δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα, ο οποίος απολάμβανε την υποστήριξη των ΗΠΑ.
«Ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, ο Φιντέλ Κάστρο, είναι ο άνθρωπος που έχει γίνει τις περισσότερες φορές στόχος δολοφονίας, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες και τα αρχεία της αμερικανικής CIA, η οποία διέταξε τις περισσότερες από αυτές», αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.cubadebate.cu.
Σύμφωνα με τα δεδομένα , μέχρι το 2006, όταν ο Φιντέλ παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του, Ραούλ, είχαν καταγραφεί 639 απόπειρες δολοφονίας σε βάρος του — σχεδόν όλες είχαν διαταχθεί από τη CIA.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν από τους επίδοξους δολοφόνους ήταν πολλές και διαφορετικές, αλλά όλες απέτυχαν: ελεύθεροι σκοπευτές, εκρηκτικά στα παπούτσια του, δηλητήριο στα πούρα του, μέχρι και μια μικρή βόμβα, κρυμμένη σε ένα μπαλάκι του μπέιζμπολ.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...