Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ο νέος αντίπαλος του Πούτιν


Μετά τη γενική δυσαρέσκεια εναντίον του Vladimir Putin, που προέκυψε από το εκλογικό αποτέλεσμα και τις διαδηλώσεις των Ρώσων, η είδηση ότι μπαίνει στη κούρσα της εκλογής για πρόεδρος ο Mikhail Prokhorov, αποτελεί μια ευχάριστη νότα.
Αμέσως όμως προέκυψε και μια ανησυχία.
Μήπως αυτός ο δημοκράτης, λάτρης της ελευθερίας είναι ένας ακόμη καιροσκόπος; Ή μήπως είναι ένας ακόμη αχυράνθρωπος του Putin;
Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: Πρόκειται για έναν από τους πιο πλούσιους ανθρώπους της γης, με αρκετές εκκεντρικότητες.
Ιδού μερικές απ αυτές:
1-Ψάχνει για νύφη, που να ξέρει να του μαγειρεύει. Όπως τον συμβούλεψαν, θα πρέπει να έχει σύζυγο αν θέλει να έχει ελπίδες εκλογής του. Ο Prokhorov όμως είναι playboy, και μάλιστα στο παρελθόν ήταν ύποπτος προαγωγής γυναικών στη πορνεία. Τώρα όμως, όπως λέει, αναζητεί την αδελφή ψυχή. Που να ξέρει και να μαγειρεύει. Πραγματικά ρομαντικός…
2-Ήταν ιδιαίτερα τυχερός που συνελήφθη για πορνεία. Ελάχιστοι συλληφθέντες μπορούν να το πουν, αλλά ο Prokhorov ήταν τυχερός που οι γαλλικές αρχές τον συνέλαβαν το 2007 για πορνεία, επειδή εκτός από τη δημοσιότητα κέρδισε και χρήματα. Οι συνέταιροί του στην επιχείρηση Norilsk Nickel ντροπιάστηκαν και τον πίεσαν να πουλήσει το μερίδιο του. Αυτός συμμορφώθηκε, λίγο πριν ξεσπάσει η παγκόσμια κρίση. Έτσι, με δισεκατομμύρια στη διάθεσή του, και με υψηλή ρευστότητα, βγήκε στην αγορά και αγόρασε διάφορα περιουσιακά στοιχεία… κοψοχρονιά!
3-Είναι φανατικός με τα όπλα, και ταιριάζει με την Αμερική, όπου εκεί όλοι τα λατρεύουν. Βέβαια, αν είσαι άτομο με περιουσία περίπου $17 δις. τότε μπορείς να αγοράζεις και κάποια ιδιαίτερα παιχνίδια, όπως είναι τα εξελιγμένα  όπλα των ρωσικών ειδικών δυνάμεων.
4-Του αρέσει να κάνει τζετ σκι, αλλά δεν έχει ιδέα που στο  καλό βρίσκεται η θαλαμηγός του, αξίας $45 εκατ. Βέβαια, αν είσαι ζάπλουτος, δεν χρειάζεται να ξέρεις. Κάπου θα είναι. Και άλλωστε για αυτό πληρώνεις διάφορους παρακατιανούς. Για να γνωρίζουν αυτές τις … λεπτομέρειες.
5-Τα πρώτα του χρήματα τα έβγαλε πουλώντας μαϊμού ξεβαμμένα τζιν. Τελειώνοντας το πανεπιστήμιο της Μόσχας στη δεκαετία του `80, έψαχνε τρόπους να βγάλει ρούβλια. Πρόσεξε ότι οι συμπατριώτες του εκείνη τη εποχή έκαναν τα πάντα για να μιμηθούν τους Δυτικούς, οπότε άρχισε να τους πουλάει ξεβαμμένα τζιν, και έγινε πλούσιος.
6-Διατείνεται ότι δεν έχει πιει ποτέ βότκα, ούτε έχει ποτέ μεθύσει! Αν και φανατικός των πάρτι, ειδικά αυτών με πολλές ημίγυμνες καλλονές, οι μαρτυρίες όντως δεν τον θέλουν να πίνει.
7-Όταν αγόρασε μια αμερικανική επαγγελματική ομάδα (New Jersey Nets), εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου λέγοντας «Αμερική, έρχομαι εν ειρήνη», κάτι που θύμισε επίσκεψη εξωγήινου!
8-Τα μεγάλα πάθη του είναι οι επιχειρήσεις, ο αθλητισμός, το φαγητό, οι ανθρώπινες σχέσεις και οι ωραίες γυναίκες.
9-Διαθέτει πολλές επιχειρήσεις, και μεταξύ αυτών ένα περιοδικό λάιφ στάιλ με το όνομα Snob. Αναγνωστικό του κοινό είναι οι Ρώσοι εμιγκρέδες, και όπως φαίνεται η κυκλοφορία του δεν τον πολυενδιαφέρει. Απλά το χρησιμοποιεί ως σύνδεσμο μεταξύ των πάμπλουτων φίλων του. Το περιοδικό το διευθύνει η αδελφή του Irina, με την οποία ζούσε μαζί έως πριν 8 χρόνια. Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, η αδελφή του είναι πιο έξυπνη απ αυτόν, με αποτέλεσμα να του έχει δημιουργηθεί σύμπλεγμα κατωτερότητας και να χρειάζεται πάντα την έγκρισή της.
10-Αν κάποιος χάσει μια προκαταβολή για ένα ακίνητο, αυτό είναι μια μεγάλη ατυχία. Πόσο δε μάλλον αν πρόκειται για ακίνητο στην πιο ακριβή περιοχή του πλανήτη. Έτσι, ο Prokhorov έχασε προκαταβολή ύψους $53 εκατ. όταν απέσυρε το ενδιαφέρον του για μια έπαυλη στη γαλλική Ριβιέρα, που άξιζε συνολικά $500 εκατομμύρια! Μάλιστα, η συγκεκριμένη «κατοικία» χρειάζονταν, μεταξύ άλλων, και 50 κηπουρούς για να συντηρείται. Ακόμη και οι Ρώσοι ολιγάρχες έχουν τις άσχημες μέρες τους.


antinews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...