Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής, η οποία συνέλαβε πέντε μέλη της εν λόγω ομάδας, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα.
Οι συλληφθέντες είχαν υποβάλλει το 2011 σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ ψευδείς αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις απασχόλησης εργαζομένων, προκειμένου να αποκομίζουν τα ένσημα ασφάλισης και να πάρουν δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής και εργασίας στη χώρα.
Οι ψευδείς περιοδικές δηλώσεις είχαν υποβληθεί σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ στις πόλεις της Λαμίας, της Κέρκυρας και της Νεάπολης Θεσσαλονίκης.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική ψηφιακή έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, τα ηλεκτρονικά ίχνη των υποβολέων των ψεύτικων δηλώσεων εντοπίσθηκαν σε περιοχές των Τρικάλων, της Κέρκυρας και της Χαλκιδικής.
Σε πέντε επαγγελματικούς χώρους που εμφανίζονταν τα ίχνη βρέθηκε πλήθος από εκτυπωμένες σελίδες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που απεικονίζουν ηλεκτρονικές καταχωρήσεις στην ιστοσελίδα του Ι.Κ.Α., σημειωματάρια, σκληροί δίσκοι Η/Υ, εξώδικες ειδοποιήσεις, αιτήσεις παραίτησης από οικοδομικά έργα.
Σχηματίσθηκαν αυτοτελείς δικογραφίες σε βάρος των 5 εμπλεκομένων στην απάτη, οι οποίες αφορούν ένα 31χρονο ημεδαπό συνιδιοκτήτη λογιστικού γραφείου στα Τρίκαλα, ένα 61χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη τεχνικού γραφείου στα Τρίκαλα, ένα 40χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη τεχνικό γραφείου στην Κέρκυρα, μία 46χρονη ημεδαπή και τον 49χρονο ημεδαπό σύζυγό, συνέταιροι σε τεχνικό γραφείο στον Πολύγυρου Χαλκιδικής.
Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορούν στη συγκρότηση και στην ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που σκοπό είχε την διενέργεια απατών, καθώς και την πλαστογραφία εγγράφων, μέσω του διαδικτύου.
ethnos.gr