Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Τουρκία: Μήνυση στη δούκισσα του Γιορκ για αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ [βίντεο]

Τουρκία: Μήνυση στη δούκισσα του Γιορκ για αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ [βίντεο]



Δικαστήριο της Τουρκίας απήγγειλε κατηγορίες εναντίον της Sarah Ferguson, δούκισσας του Γιορκ, για ένα ντοκιμαντέρ που γύρισε στη χώρα το 2008.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η δούκισσα βρέθηκε πριν μερικά χρόνια στην Τουρκία και τράβηξε κρυφά πλάνα σε ορφανοτροφεία της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης.
Το δικαστήριο κατηγορεί την Ferguson ότι απέκτησε παράνομα πλάνα πέντε παιδιών, παραβιάζοντας την ιδιωτικότητά τους. Σε περίπτωση καταδίκης, προβλέπεται ποινή φυλάκισης 22 ετών τουλάχιστον.
Το ντοκιμαντέρ, που προβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2008 στην εκπομπή Tonight του σταθμού ITV και παρακολούθησαν 2,4 εκατομμύρια τηλεθεατές, δείχνει πλάνα της δούκισσας του Γιορκ να είναι μεταμφιεσμένη μαζί με την κόρη της πριγκίπισσα Ευγενία και να επισκέπτονται τα ορφανοτροφεία.
Η προβολή του είχε προκαλέσει τότε διπλωματικό επεισόδιο, με αρκετούς Τούρκους πολιτικούς να μιλούν για δυσφημιστική καμπάνια της χώρας τους με σκοπό τον εκτροχιασμό των συζητήσεων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως αναφέρει η Guardian, ο τηλεοπτικός σταθμός ITV δεν έχει κάνει ακόμη κάποιο επίσημο σχόλιο, όμως απ’ ό,τι φαίνεται οι τουρκικές αρχές δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί τους.
Δείτε τα 4 αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ:
ΠΗΓΗ: mediagate.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...