Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Βεστερβέλε: «Η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα»


Στις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα αναφέρθηκε εκ νέου ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλε από το βήμα της ομοσπονδιακής Βουλής όπου μίλησε για τις προοπτικές εξόδου της ευρωζώνης από την κρίση.

Ο κ. Βεστερβέλε δήλωσε πως το μέλλον της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης εξαρτάται πλέον από τη χώρα μας καθώς η αλληλεγγύη των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών προς την Ελλάδα πρέπει να συνοδεύεται και από την εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων.

«Τηρούμε τις υποσχέσεις μας, αλλά αυτό σημαίνει πως και η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί [….] αν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει τα συμφωνηθέν τα τότε η εκταμίευση των επόμενων δόσεων δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Η αλληλεγγύη είναι αμφίδρομη. Ότι έχει συμφωνηθεί, πρέπει να τηρηθεί. Αυτή είναι η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Αυτή είναι η θέση των Ευρωπαίων εταίρων μας. Αυτή είναι η θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αυτή είναι η θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός.


protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...