Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Επιμένουν οι Γερμανοί: Ούτε ευρώ χωρίς μέτρα


Η καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου υπόκειται στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, επανάλαβε ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης.
«Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας το Σεπτέμβριο και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας σε συνάρτηση με τα γεγονότα» είπε ο Γκέοργκ Στράιτερ, διαμηνύοντας για άλλη μια φορά στην Αθήνα ότι αν δεν εκπληρώσει όσα έχει υποσχεθεί, δε θα δει ούτε... σεντ.
Φρόντισε όμως να μας... χρυσώσει το χάπι ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης: «Η θέση μας δεν έχει αλλάξει, το Βερολίνο θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη».
Παράλληλα, σχολίασε ότι οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, ο οποίος είπε ότι προτίθεται να κάνει ό,τι χρειάζεται για τη διάσωση της ευρωζώνης, είναι σύμφωνες με την αποστολή του.
"Οι δηλώσεις του κ. Ντράγκι δεν είναι αντιφατικές. (...) Η ΕΚΤ εκτελεί την αποστολή της και η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα σε πολιτικό επίπεδο για τη διάσωση της ευρωζώνης", σημείωσε ο Γκέοργκ Στράιτερ.
"Την ανεξαρτησία της ΕΚΤ εγγυώνται οι ευρωπαϊκές συνθήκες και εμείς σεβόμαστε αυτήν την ανεξαρτησία", κατέληξε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.


newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...