Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

WSJ: H Τρόικα μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση


Σκληρή γραμμή αναμένεται από την τρόικα καθώς σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal το κλιμάκιο του Μηχανισμού Στήριξης αναμένεται να ζητήσει νέα μέτρα περίπου 2 δις ευρώ μέσα στο 2012, πολύ πιο πάνω από αυτά που έχουν ήδη παρθεί.
"Η Ελλάδα δεν έχει κάνει αυτά που υποσχέθηκε. Παραπονιέται συνεχώς ότι το πρόγραμμα είναι λάθος και ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί, τη στιγμή που άλλες χώρες με αντίστοιχα προγράμματα τα έχουν εφαρμόσει και έχουν δει αποτελέσματα", τονίζει αξιωματούχος της τρόικας, ενώ προσθέτει πως οι συνεχείς απαιτήσεις της Αθήνας για καλύτερους όρους, την ώρα μάλιστα που δεν εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα, έχει προκαλέσει κόπωση σε πολλούς στην ευρωζώνη, στέλνοντας αρνητικά σήματα στους πιστωτές της χώρας.
Υπό αυτό το πρίσμα, ο δημοσιογράφος καταλήγει πως θα ήταν αναπόφευκτη μια σύγκρουση της κυβέρνησης με την τρόικα, ικανή να απειλήσει την εύθραυστη κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Παράλληλα, ανώτατο στέλεχος της ελληνικής κυβερνητικής πηγής, φέρεται να δήλωσε  πως "αν η τρόικα δεν επιδείξει ευελιξία, ο κυβερνητικός συνασπισμός θα καταρρεύσει και η Ελλάδα ενδέχεται να οδηγηθεί σε νέες εκλογές. Αν οι απαιτήσεις είναι υπερβολικές, η τρόικα θα είναι υπεύθυνη για την πολιτική διάλυση που θα ακολουθήσει".


news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...