Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τι μπορείς να κάνεις με 20 ευρώ!


Εάν θέλετε καφέ, προτιμήστε την Πορτογαλία από την Ελλάδα. Εδώ με 20 ευρώ πίνεις 7, στο απέναντι σύνορο της Ευρώπης 35!

Εάν θέλετε αυγά, στην εξωτική Μάλτα θα πάρετε 16 δωδεκάδες, ενώ στην ?επίσης μνημονιακή- Ιρλανδία θα πάρετε μόλις 7.

Εάν η σύντροφός σας επιθυμήσει καλσόν, καλό είναι να βρίσκεστε στη Σλοβακία. Με 20 ευρώ θα πάρετε 19 ζευγάρια, ενώ στο Βέλγιο 4 όλα κι όλα!

Η Σλοβακία ενδείκνυται και για διαδρομές με το λεωφορείο, αφού αγοράζετε 43 συνολικά. Αν βρεθείτε στην Ολλανδία, καλυτερα ποδήλατο. Τα 20 ευρώ, ίσα που σας φτάνουν για 8 εισιτήρια.

Εκτός από καλσόν και εισιτήρια, αγοράστε όση μπίρα θέλετε από σούπερ μάρκετ της Σλοβακίας. Ένα ευρώ το λίτρο, συνεπώς με 20 ευρώ αδειάζετε το ράφι! Στη γειτονική μας Ιταλία, θα πάρετε 6 μόνο μπίρες. Προσοχή όμως. Στο μπαρ της Σλοβακίας θα πιείτε μόνο 6 μπίρες, ενώ σε πορτογαλικό μπαράκι 24!

Ακόμα ένας λόγος για να πάτε Σλοβακία; Οκτώ εισιτήρια σινεμά με 20 ευρώ. Στην Ιρλανδία 2! Στην Ελλάδα οριακά 3.  Καλύτερα DVD?


Η Πορτογαλία προσφέρεται γενικώς για να πιείτε, αφού και το κρασί είναι φθηνό. Με 20 ευρώ παίρνετε 20 φιάλες. Στην Ιταλία μόνο 5. Οι γείτονες είναι μόνο για βόλτα μάλλον?

Κι όσο και να πιείτε, μη φοβάστε. Με 20 ευρώ στην Πορτογαλία το ταξί σάς πάει διαδρομή 23 χλμ., ενώ στην Ολλανδία 7!

Οσοι καπνίζετε, ο παράδεισος είναι η Εσθονία. Μπορείτε να πάρετε 10 πακέτα τσιγάρα. Στις πτωχευμένες Ιρλανδια και Ελλάδα 2-3 και 4-5 με το ζόρι!

Εφημερίδες αγοράστε άφοβα στη Μάλτα. Με 20 ευρώ παίρνετε 30 φύλλ, ενώ στην Κύπρο 11. Πώς θα τις διαβάσετε είναι άλλο ζήτημα?

Η Μάλτα είναι ιδανικός προορισμός και για τους φίλους του τσαγιού, αφού με ένα 20 ευρω παίρνουν 704 φακελάκια. Στην Αυστρία, πάλι, μολις 204.

Συμπέρασμα: Η Σλοβακία μοιάζει η φθηνότερη και η Ιταλία λίγο απλησίαστη. Πέρα από το χιουμοριστικό της υπόθεσης, οι ανισότητες της Ενωμένης Ευρώπης είναι έντονες και εμφανείς.


newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...