Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Βιοντίζελ θα παράγουν μαθητές από τη Σιάτιστα


Με ενημέρωση σε σχολεία της Σιάτιστας ξεκίνησε ο δήμος Βοΐου, το πρόγραμμα συγκέντρωσης τηγανέλαιων για την παραγωγή βιοντίζελ.Ο Δήμος Βοΐου έχει υπογράψει τους προηγούμενες μήνες σύμβαση συνεργασίας με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα παραγωγής βιοντίζελ από χρησιμοποιημένα τηγανέλαια και με τη συμμετοχή μαθητών αλλά και πολιτών, στοχεύει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση η οποία και  θα αποφέρει σημαντικά κέρδη στα σχολεία σε επίπεδο θέρμανσης.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης  και με στόχο οι μαθητές να συμμετέχουν ενεργά στη δράση, μαθαίνοντας παράλληλα  για την προστασία του περιβάλλοντος, μοιράστηκαν ειδικά δοχεία συλλογής  χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων.

Μάλιστα ο δήμος Βοΐου, θα προσφέρει μια εκπαιδευτική εκδρομή στο σχολικό τμήμα που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη ποσότητα τηγανέλαιου, με τους μαθητές να έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να δουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής βιοντίζελ.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν όλα τα σχολεία του Βοΐου(δημοτικά και γυμνάσια), ενώ όποιος πολίτης ενδιαφέρεται θα μπορεί να επικοινωνεί με στα τηλέφωνα του Δήμου, ώστε να προμηθευτεί το απαραίτητο δοχείο για τη συγκέντρωση τηγανέλαιου.

Ο δήμος της πόλης, έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της ανακύκλωσης,  γεγονός που αύξησε σε ποσοστό 33%, τα ανακυκλώσιμα υλικά ( χαρτί, πλαστικό,  αλουμίνιο και  γυαλί),  το 2011.


newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...