Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Υδροηλεκτρική ενέργεια στην Αφρική


Η «καθαρή» ενέργεια θα αντικαταστήσει παλιούς ρυπογόνους σταθμούς ηλεκτρικού, θα προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας, και θα στηρίξει την οικονομία μιας χώρας που γιόρτασε πρόσφατα την 50η επέτειο της ανεξαρτησίας της.
Ο υδροηλεκτρικός σταθμός του Bujagali κυρίως, θα ανακουφίσει τους κατοίκους αρκετών περιοχών της Ουγκάντα, οι οποίοι βιώνουν σε μόνιμη βάση, περιοδικά μπλακ άουτ, απο 12 έως 24 ώρες, γιατί δεν υπάρχει επάρκεια ηλεκτρικού για όλους.
Κοντά στις πηγές του Νείλου, στην πόλη Jinja, το υδροηλεκτρικό έργο θα δώσει λύση στο έντονο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης και θα παράγει ενέργεια χωρίς να μολύνει το περιβάλλον.
Οι παλιοί σταθμοί με τα συμβατικά καύσιμα, βενζίνη και πετρέλαιο, παρήγαγαν ακριβή ενέργεια με συνέπειες στα ευαίσθητα οικοσυστήματα της χώρας.
Κατά την διάρκεια κατασκευής του έργου, θα δημιουργηθούν 3.000 θέσεις εργασίας αλλά θα συμβάλλουν περαιτέρω στην οικονομική ζωή της Ουγκάντα.
Πολύ σύντομα θα βελτιωθούν τόσο η παροχή καθαρού νερού και η υγιεινή αρκετών κατοίκων σε αρκετά χωριά της ευρύτερης περιοχής που θα κατασκευαστεί το έργο.
Η υδροηλεκτρική ενέργεια δεν εκπέμπει  CO2 και θα βοηθήσει σημαντικά στην μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου και της Κλιματικής Αλλαγής, που στην Αφρικανική Ηπειρο, είναι ήδη αισθητή.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την Παγκόσμια Τράπεζα και την Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης


newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...