Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

«Ποια δημοκρατία, μου μιλάτε, ποια προγράμματα;»


Να που ξεκίνησαν και οι... «αποκεφαλισμοί» των «αντιφρονούντων» στα νέα μέτρα που «προστάζει» η τρόικα για τη «σωτηρία» της χώρας μας. Και μάλιστα με, απόλυτα «δημοκρατικές διαδικασίες»! Διαφωνείς; Διαγράφεσαι!

Αλλά επειδή έχουν ανοίξει διάλογοι επί διαλόγων για τα νέα μέτρα και όχι μόνο, ας κοιτάξουμε, κάτι που οι περισσότεροι Έλληνες δεν το έχουν κάνει ποτέ στη ζωή τους, τι προβλέπουν κάποια βασικά άρθρα του Συντάγματός μας!
 
ΑΡΘΡΟ 2.1. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.
 
ΑΡΘΡΟ 16.2. Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.
 
ΑΡΘΡΟ 16.4. Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Το Κράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται, καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους.
 
ΑΡΘΡΟ 21.1. Η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.
 
ΑΡΘΡΟ 23.1. Το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ' αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους, μέσα στα όρια του νόμου.
 
Τι ακριβώς λέγαμε ότι ισχύει σήμερα από όλα τα παραπάνω;

Ή όπως πολύ σοφά τραγουδούν οι «Goin'Through»:
Ποια δημοκρατία, μου μιλάτε, ποια προγράμματα;
Ποια πανεπιστήμια, ποια Ευρώπη, και ποια γράμματα;



 του
Στάθη Πουλιάση




patrisnews.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...