Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Υπέρ της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους οι Ευρωπαίοι πολίτες


Υπέρ της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους στη Μέση Ανατολή τάσσεται η «γηραιά ήπειρος».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της οργάνωσης υπέρ των δημοκρατικών ελευθεριών «Avaaz», που διεξήχθη σε Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία, οι Ευρωπαίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους επιθυμούν οι κυβερνήσεις τους να ψηφίσουν υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης από τον ΟΗΕ στο τέλος του μήνα.

Το συντριπτικό ποσοστό του 72% των Βρετανών υποστηρίζει το δικαίωμα των Παλαιστινίων σε δικό τους κράτος έναντι ενός μόλις 6%, που δήλωσε ότι διαφωνεί με αυτή την προοπτική (πριν από έναν χρόνο τα ίδια ποσοστά ήταν 58% και 8% αντίστοιχα). Σύμφωνα με την οργάνωση, στη Γαλλία επίσης μια συντριπτική πλειοψηφία λέει «ναι» σε παλαιστινιακό κράτος (78%), στη Γερμανία το ποσοστό ανέρχεται σε 74%, ενώ στην Ισπανία καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό, 92%.

Μέχρι χθες βράδυ περισσότεροι από 1.510.000 χρήστες του Διαδικτύου παγκοσμίως είχαν υπογράψει το ψήφισμα της οργάνωσης για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους. Η «Avaaz» διοργάνωσε μάλιστα χθες συγκέντρωση υπέρ της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους έξω από στο Ευρωπαϊκό

Συμβούλιο στις Βρυξέλλες. Ακτιβιστές φορούσαν μάσκες που απεικόνιζαν τους ηγέτες των τεσσάρων χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα (Ντέιβιντ Κάμερον, Φρανοσυά Ολάντ, Ανγκελα Μέρκελ και Μαριάνο Ραχόι) και κρατούσαν εφημερίδες, τα πρωτοσέλιδα των οποίων παρουσίαζαν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης. Ακόμα ανάρτησαν μεγάλα πανό που ανέφεραν το πλήθος των υπογραφών που έχουν συγκεντρωθεί για τον σκοπό.



ethnos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...