Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Στο μικροσκόπιο τα οικονομικά των αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων


Τη συνδρομή της Γεν. Διεύθυνσης Δημοσιονομικού Ελέγχου ζήτησε το υπουργείο

Αποφασισμένος να φθάσει μέχρι τέλους την έρευνα για τις συνθήκες οικονομικής διαχείρισης στις τριτοβάθμιες αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι οι τριτοβάθμιες αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις επιχορηγούνται από τις εισφορές των αγροτών στον ΕΛΓΑ και ο ελληνικός λαός και η Πολιτεία πρέπει να γνωρίζουν πώς αξιοποιήθηκαν τα χρήματα αυτά.

Ο κ. Χαρακόπουλος, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και τη συζήτηση ερώτησης της βουλευτού του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου για την αποζημίωση βαμβακοπαραγωγών που επλήγησαν από το πράσινο σκουλήκι, ανακοίνωσε ότι ενδεχομένως και εντός της ημέρας διαβιβάζει αίτημα στη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για τη συνδρομή της, με τα εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη της, στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την περίοδο από το 1994 μέχρι και σήμερα, στη διάρκεια της οποίας κατευθύνθηκαν στις οργανώσεις αυτές περί τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υφυπουργός αποκάλυψε ότι έχει ήδη στα χέρια τα πρώτα πορίσματα της αρμόδιας οικονομικής διεύθυνσης του υπουργείου, για τη χρονική περίοδο από το 2007-2011, άφησε όμως υπαινιγμούς για την αντικειμενικότητα τους, λέγοντας ότι δεν θέλει αυτή την ώρα να σχολιάζει «την ορθότητα, την πληρότητα και τη μεθοδολογία της έρευνας που προηγήθηκε».

Ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε, επίσης, τη σημασία που αποδίδεται στη διαλεύκανση της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας ότι για την οικονομική διαχείριση και για το πώς αξιοποιούνταν οι επιχορηγήσεις έχει επιληφθεί και ο οικονομικός εισαγγελέας και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.



newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...