Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Αυτοκόλλητο που επιβραδύνει την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ βγαίνει στην αγορά


Στην ελληνική αγορά αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα ένα νέο, βελτιωμένο αυτοκόλλητο για τους ασθενείς του Αλτσχάιμερ, το οποίο καθυστερεί μέχρι έξι μήνες την εξέλιξη της νόσου.


Το συγκεκριμένο patch είναι πιο αποτελεσματικό από το προηγούμενο, λόγω της μεγαλύτερης δοσολογίας ριβαστιγμίνης (13,3 mg έναντι 9,5 mg) που περιέχει.
Την ανακοίνωσε έκανε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ Μάγδα Τσολάκη, προσθέτοντας παράλληλα ότι με τη χορήγησή του μειώνεται η δόση των αντιψυχωσικών φαρμάκων που λαμβάνουν, παράλληλα, οι ασθενείς που πάσχουν από Αλτσχάιμερ.

Το νέο αυτοκόλλητο έχει επίσης και το πλεονέκτημα της απουσίας ανεπιθύμητων ενεργειών και διατηρεί τον ασθενή σε πολύ καλή νοητική και λειτουργική κατάσταση.

Η ριβαστιγμίνη μπορεί να συγχορηγηθεί χωρίς κίνδυνο αλληλεπιδράσεων με όλα τα ευρέως χορηγούμενα φάρμακα, ενώ το αυτοκόλλητο παρέχει οπτική υπενθύμιση, η οποία και μειώνει τον κίνδυνο υπερδοσολόγησης από λάθος.

Γενικότερα, το αυτοκόλλητο είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στη θεραπεία της νόσου σε σχέση με τα άλλα φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα, αναφορικά με τη συνέπεια του ασθενή ως προς τη λήψη τους ενώ κάνει τον ασθενή περισσότερο αυτόνομο με συνέπεια εκείνος να αυτοεξυπηρετείται σε μεγάλο βαθμό.

Οι παγκόσμιες στατιστικές μελέτες για το Αλτσχάιμερ στην Ελλάδα υπολογίζουν τους ασθενείς στους 200.000. Ωστόσο ο ακριβής αριθμός είναι αρκετά δύσκολο να προσδιοριστεί καθώς οι ασθενείς μένουν συνήθως με την οικογένειά τους.



ethnos.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...