Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού!


Πραγματικός... πυρετός επικρατεί στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, όπου γράφεται η τελευταία πινελιά των προετοιμασιών και ρυθμίζονται οι τελικές λεπτομέρειες στα καρναβαλικά άρματα λίγο πριν αποκαλυφθούν στα μάτια Πατρινών και επισκεπτών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατά τις παρελάσεις του τελευταίου τριημέρου του Πατρινού Καρναβαλιού 2013. Τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού, που κάθε χρόνο κατασκευάζει το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, αποτελούν το αναφαίρετο προσόν της μεγάλης γιορτής της Πάτρας, που της προσδίδει την ταυτότητα και την προσωπικότητα, με την οποία έχει καταξιωθεί στη συνείδηση όλης της χώρας ως η κορυφαία στο είδος της σε πανελλήνια κλίμακα.

Τα καρναβαλικά άρματα διαπνέονται από σατιρική αύρα, σφραγίζονται από το υψηλό ποιοτικό επίπεδο και την άρτια τεχνική των δημιουργών τους και συνδυάζουν τη διαχρονικότητα του καρναβαλικού πνεύματος με την επικαιρότητα των θεμάτων, που συχνά αντλούνται από τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες των καιρών.

Είναι αυτά που αφήνουν άριστες εντυπώσεις και ξεχωρίζουν στις μεγάλες παρελάσεις του Καρναβαλιού. Οι περίτεχνες δημιουργίες των καλλιτεχνών του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων (υπεύθυνος: Πέτρος Βρυώνης) δίνουν το αυθεντικό καρναβαλικό χρώμα και φωταγωγημένες θα προσφέρουν αξέχαστες φαντασμαγορικές βραδιές στους θεατές (την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 20.00 στην παρέλαση των αρμάτων στο κέντρο της πόλης και το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 18.30 στην νυχτερινή παρέλαση), ενώ θα μαγνητίσουν τα βλέμματα την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 14.30 στη Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού. Σάτιρα, ευρηματικότητα, καλλιτεχνική και δημιουργική έμπνευση στο αποκορύφωμά τους, δίνουν το έναυσμα για ένα αστείρευτο καρναβαλικό γλέντι.

Τα άρματα που φέτος θα παρελάσουν είναι: -«Βασιλιάς Καρνάβαλος-Το Τέρας της Κρίσης» Πέτρος Βρυώνης -Βασίλισσα» Νίκος Λιβάνης -«Γάτος» Πέτρος Βρυώνης -«Τα Μυρμήγκια και η Μέρκελ» Νίκος Λιβάνης-Νεκτάριος Σαρηγιάννης -«Το χαράτσι της ΔΕΗ» Νεκτάριος Σαρηγιάννης

-«Greek Σουβλάκι» Δημήτρης Ντζουμάνης -«Η τούρτα των προβλημάτων» Δημήτρης Ντζουμάνης -«Μουσικό Άρμα» Επίσης στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής θα παρελάσουν σκαλωτά άρματα, τρία άρματα του σοκολατοπόλεμου στην ουρά της παρέλασης όπου θα γλυκάνουν τους θεατές με το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών που απολαύσαμε στην Παρέλαση των Μικρών: «Πειρατικό Καράβι» Παντελής Χατζόπουλος «Οι Μονομάχοι και η μικρή Γοργόνα» Παντελής Χατζόπουλος «Μπάντα» Νίκος Λιβάνης «Τρένο» Νεκτάριος Σαρηγιάννης





patrisnews.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...