Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Τα δάνεια στο στόχαστρο της εφορίας


Μεγάλες αγορές, δάνεια και ό,τι δεν δικαιολογείται από το εισόδημα που δηλώθηκε μπαίνει στο στόχαστρο της εφορίας με στόχο να εντοπιστούν οι φοροφυγάδες.

Η εφορία ετοιμάζει τώρα ελέγχους σε στοιχεία τραπεζικών συναλλαγών ώστε να ελεγχθεί εάν και κατά πόσο οι δαπάνες που κάνει ο κάθε πολίτης δικαιολογούνται από το εισόδημά του.

Παράλληλα με τα στοιχεία για τις τραπεζικές συναλλαγές θα υπάρχει πλήρης εικόνα για την πραγματική δαπάνη που κατέβαλε κάποιος για την αγορά ενός ακινήτου και έτσι οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα επαναπροσδιορίζουν και το “πόθεν έσχες” αλλά και το τεκμήριο διαβίωσης

Πρώτοι μπαίνουν στο στόχαστρο οι ... συνήθεις ύποπτοι για φοροδιαφυγή γιατροί, δικηγόροι και γενικότερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Επί της ουσίας μιλάμε για ένα “φακέλωμα” των ύποπτων για φοροδιαφυγή μέσω των τραπεζών, ώστε με βάση τις δόσεις στεγαστικών ή καταναλωτικών δανείων να προκύπτουν τόσο τα εισοδήματα όσο και οι αξίες των ακινήτων.

Έτσι στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν τόσο το ύψος όσο και ο αριθμός των δόσεων που πληρώνει κάποιος, αλλά και τα αρχεία των τραπεζών για τα περιουσιακά και τα εισοδηματικά κριτήρια του δανειολήπτη.



newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...