Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ένα παιδί ή φυλακή;;


Μια Κινέζα η οποία έκανε εκστρατεία κατά της αυστηρής πολιτικής του "ενός παιδιού" ανά οικογένεια, που ισχύει στην Κίνα, συνελήφθη στο σπίτι της.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο εργασίας, τρεις ημέρες αφού αφέθηκε ελεύθερη για λόγους υγείας, όπως δήλωσε ο σύζυγός της.
Η Μάο Χενγκφένγκ, η οποία κατοικεί στη Σαγκάη, συνελήφθη από ομάδα αξιωματούχων ασφαλείας, σύμφωνα με τον σύζυγο της, Γου Χουεγουέι.
Όπως είπε ο Γού, οι αξιωματούχοι της έδωσαν ένα αντίγραφο μίας ειδοποίησης στην οποία αναφέρεται ότι η Μάο έχει προβεί "σε παράνομες ενέργειες".
"Η αστυνομία βρίσκεται έξω από την πόρτα μας επί 24 ώρες από την ημέρα που επέστρεψε σπίτι. Δεν μπορούσε να βγει έξω ούτε για να επισκεφθεί το γιατρό. Τι πιθανότητες υπήρχαν να μπορέσει να παραβιάσει το νόμο;" συμπλήρωσε ο Γου.
Η Μάο κάνει εκστρατεία από το 1988, από τότε δηλαδή που έμεινε έγκυος στο δεύτερο της παιδί και απολύθηκε από το εργοστάσιο σαπουνιών όπου εργαζόταν. Διαμαρτύρεται για την νομοθεσία του "ενός παιδιού" ανά οικογένεια, ένα μέτρο που εφαρμόζεται για τη συγκράτηση της αύξησης του πληθυσμού. Σήμερα είναι μητέρα τριών κοριτσιών.
Τον περασμένο Μάιο είχε καταδικαστεί σε 1,5 χρόνο "επανεκπαίδευση μέσω εργασίας" επειδή διοργάνωσε μια διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της δίκης του Κινέζου αντιφρονούντα Λιου Σιαμομπό.
Έξι μήνες μετά όμως αφέθηκε ελεύθερη λόγω της άσχημης κατάστασης της υγείας της.

Πηγή news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...