Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Έκθεση ντροπής απο την Unicef. Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ξεχασμένοι , στον αγώνα, καταπολέμηση της φτώχειας!

teenagers in katine


Katine FAQ 300x180





Μια νέα έκθεση της UNICEF αποκαλύπτει πώς μια αόρατη γενιά των εφήβων έχουν αγνοηθεί και περιθωριοποιηθεί από τις αναπτυξιακές στρατηγικές.

Η έκθεση  η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, εστιάζει αποκλειστικά σε εφήβους και  υποστηρίζει ότι  βρίσκονται συχνά στο περιθώριο στους προϋπολογισμούς ανάπτυξης και προγραμματισμού, καθώς και ότι εάν αυτό δεν διορθωθεί τότε η επένδυση στην παγκόσμια φτώχεια, την υγεία, την εκπαίδευση και τους στόχους για την απασχόληση θα τεθούν σε κίνδυνο.
Το γεγονός ότι ο κόσμος έχει πετύχει 33% μείωση της παιδικής θνησιμότητας μέσα στα τελευταία  11 χρόνια αποδεικνύει  ότι η πρόοδος μπορεί να επιτευχθεί  όταν συνδυάζεται με την πολιτική βούληση και τις εθνικές επενδύσεις.


Πάντως,  αν και εκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιαστεί κατά επικίνδυνες ασθένειες, το ένα τρίτο όλων των νέων κρουσμάτων του HIV στον κόσμο αφορούν στις ηλικίες των  15-24 ετών. . Στη Βραζιλία, 26.000 παιδιά ηλικίας κάτω του ενός σώθηκαν μεταξύ 1998-2008, αλλά στην ίδια δεκαετία 81.000  έφηβοι δολοφονήθηκαν σύμφωνα με την ίδια έκθεση.

Στα στοιχεία επίσης  αναφέρεται  ότι η μεγαλύτερη επένδυση στην εφηβεία είναι  ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω πρόοδο αφού η  εφηβεία είναι η βασική δεκαετία όπου η φτώχεια και η ανισότητα προωθούνται μέσω αυτής  στην επόμενη γενιά.

Οι  έφηβοι που βρίσκονται στα  χαμηλά επίπεδα της εκπαίδευσης διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο  για τη διαιώνιση  της φτώχειας, των διακρίσεων και της ανισότητας στις επόμενες γενιές.. Σχεδόν το ήμισυ των εφήβων δεν πηγαίνουν στο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή δεν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους. Παρά τις προόδους προς την ισότητα των φύλων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα κορίτσια εξακολουθούν να είναι  λιγότερο πιθανό να παρακολουθήσουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τα αγόρια. Τα πλεονεκτήματα της ανάπτυξης της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα για τα κορίτσια, έχουν  αποδειχθεί ξανά και ξανά. Εκπαιδευμένα έφηβα κορίτσια είναι λιγότερο πιθανό να παντρευτούν νωρίς, να μείνουν  έγκυος να έχουν μια καλύτερη πληροφόρηση σε θέματα του HIV / AIDS και σε άλλα θέματα υγείας.

Και η  παγκόσμια οικονομική κρίση επιδείνωσε την  κατάσταση όπου 81 εκατομμύρια νέοι είναι άνεργοι ηλικίας 15-24 ετών ενώ  αποτελούν το ένα τέταρτο των παγκόσμιων φτωχών εργαζομένων. Αυτό είναι πιθανό να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη μελλοντική οικονομική ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Τα συμπεράσματα της έκθεσης είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά . Ο παγκόσμιος αγώνας κατά της φτώχειας, της ανισότητας και των διακρίσεων θα διακυβευθούν , αν η παρούσα κατάσταση ... δεν αλλάξει.


Πηγή guardian.co.uk
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...