Ισχυρό ήταν το "όχι" του αντιπροέδρου Θεόδωρου Πάγκαλου στην πρόταση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ για αναθεώρηση του εθνικού μας Συντάγματος, προκειμένου να επιτύχουμε την αλλαγή. Σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Τα Νέα" ο ίδιος αναφέρεται στα μέτρα λιτότητας, τις αλλαγές που απαιτούνται και σε εκτιμήσεις ανάκαμψη της χώρας
Για λήψη μέτρων υπέρ των ομάδων που πέρυσι αιφνιδιάστηκαν και επλήγησαν από τις αυξήσεις και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και μάλιστα προς το τέλος του χρόνου, κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα», ενώ παράλληλα απορρίπτει τη λογική Μέρκελ και την ανάμειξη των ξένων σε εθνικά θέματα, αλλά και την αναθεώρηση του συντάγματος.
Ο κ. Πάγκαλος ξεκαθαρίζει ότι η λογική του «ένα κουστούμι για όλους» δεν θα αποφέρει αποτελέσματα, ενώ επισημαίνει ότι "ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει άλλα μέτρα".
Δεν διστάζει μάλιστα να εκφράσει την έντονη διαφωνία του µε το γερµανικό σχέδιο που απαιτεί αναθεώρηση του Συντάγµατος, για να συµπεριληφθεί η µείωση του χρέους και το ποσοστό του ελλείµµατος. "∆εν µε ελκύει η πρόταση της κ. Μέρκελ", τονίζει σε µια άψογα κοµψή διατύπωση ο ίδιος.
Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο Θ. Πάγκαλος δεν µπαίνει καν σε διάλογο για τους «κοπρίτες», για τους κηφήνες "στρατηγούς" ή για όσα ακολούθησαν το "µαζί τα φάγαµε".
Αντίθετα, εμμένει στις εκτιμήσεις για το μέλλον της χώρας και στην προσπάθεια που καταβάλλει για να βγει από την κρίση.
"Νοµίζω ότι η προσπάθειά µας, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιµετωπίζουµε, θα έχει αποτέλεσµα. Και ίσως το ’12 ή το ’13 να έχουμε πλεόνασμα".
Όσον αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος που απαιτεί η Γερμανία, προκειμένου να πετύχουμε την αλλαγή και την ανάπτυξη, ο κ. Πάγκαλος τονίζει ότι "το Σύνταγµα µπορεί να αναθεωρηθεί".
Και συνεχίζει: "Απορρίπτω όμως τη σκέψη να υπάρχει κοινοτική απόφαση για να παρεµβαίνουν άλλοι, σε εθνικά Συντάγµατα. Στην Ελλάδα γίνεται µια συζήτηση, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει απορρίψει αυτή την προοπτική. Η αναθεώρηση έχει νόηµα αν αφορά και άλλα θέµατα που εκκρεµούν. Αλλά αυτό είναι άλλο πράγµα από αυτό που επιζητεί η κ. Μέρκελ. ∆εν µε έλκυε η σκέψη να αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη στο γερµανικό σχέδιο διάσωσης", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και το κατά πόσο έχουν πλήξει τα κοινωνικά στρώματα, ο ίδιος επισημαίνει:
"Εγώ προσωπικά συναντώ πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι αντιµετωπίζουν πρόβληµα και συζητώ µαζί τους. Βεβαίως κόπηκαν συντάξεις, αλλά ας πούµε ακόµη κι αυτός που του περικόπηκε η σύνταξη και παίρνει λιγότερα από 1.000 ευρώ τον µήνα, ξέρει ότι το κράτος διαθέτει δωρεάν υγεία της οποίας αυτός κάνει χρήση – σε διαφορική περίπτωση θα πλήρωνε, και πολλά µάλιστα", καταλήγει.
Πηγή news247.gr