Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Στρατηγοί κατά εφορίας


Κλείνουν τις πύλες τους τα στρατόπεδα σε εφοριακούς και επικείμενους ελέγχους για καταβολή ή μη του ΦΠΑ, ενώ την ίδια στιγμή η αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικού του ΓΕΣ φαίνεται να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε διοικητές μονάδων για το πώς θα γίνουν πιο αποδοτικοί στο να ξεγλιστρούν από τις σχετικές οικονομικές εφόδους.
Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για φαινόμενα εκτεταμένης φοροδιαφυγής σε αρκετά στρατόπεδα της χώρας, στο υπουργείο Οικονομικών σήμανε συναγερμός και δόθηκε εντολή στις κατά τόπους εφορίες να ξεκινήσουν εξονυχιστικούς ελέγχους.
Ήδη τα πρώτα αιτήματα από τις ΔΟΥ για χορήγηση άδειας εισόδου εφοριακών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, έχουν υποβληθεί σε στρατιωτικά αρχηγεία, προκειμένου να διαπιστωθεί η  κανονική απόδοση ΦΠΑ ή όχι και η υποχρέωση καταβολής άλλων φόρων.
Στο μεταξύ, από την πλευρά της η οικονομική διεύθυνση του ΓΕΣ έχει ήδη λάβει τα μέτρα της και έχει προβεί στην αποστολή εγγράφων, με τα οποία δίνει οδηγίες προς τους διοικητές των μονάδων για το πώς  θα πρέπει να αποφεύγουν τους εφοριακούς.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Έθνος", η εμφάνιση των εφοριακών στις πύλες των στρατοπέδων σήμανε συναγερμό και αμέσως ο υποστράτηγος Μιχάλης Σιδηρόπουλος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικού του ΓΕΣ, εξέδωσε "οδηγίες" όπου, εμμέσως πλην σαφώς, καλεί τους διοικητές να μην ανοίξουν τις πόρτες στους εφοριακούς.
"Ο οικονομικός έλεγχος και η οικονομική επιθεώρηση των στρατιωτικών πρατηρίων και ΚΨΜ ασκούνται αποκλειστικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου του οικείου Κλάδου", υποστηρίζει ο ίδιος.
Πηγή news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...