Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Άγριο ψαλίδι στο εφάπαξ Δημοσίου

Η κατάρρευση του Ταμείου Πρόνοιας θα "κοστίσει" κατά μέσο όρο 4.500 ευρώ στους δικαιούχους εφάπαξ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, όχι μόνο εκείνοι που σπεύδουν τώρα να συνταξιοδοτηθούν αλλά και όσοι έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις, θα δουν το εφάπαξ τους μειωμένο κατά 10%.
Χαρακτηριστικό της οικονοµικής κατάστασης του Ταµείου (ΤΠΔΥ), όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα των "Νέων", είναι ότι η διοίκησή του αδυνατεί να προβλέψει πότε θα καταβληθεί το εφάπαξ σε όσους υποβάλλουν φέτος αιτήσεις.
Σήµερα εκκρεµεί η πληρωµή 39.000 αιτήσεων για εφάπαξ -απαιτούνται 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ- και αυτή την περίοδο διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις του Σεπτεµβρίου του 2009.
Το ΤΠΔΥ, πέρα από την αδυναµία καταβολής του εφάπαξ, έχει να αντιµετωπίσει και το µεγάλο κύµα φυγής λόγω των ανατροπών στο Ασφαλιστικό.
Να σημειωθεί πως η µείωση του εφάπαξ προβλέπεται από το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα και είναι απαίτηση της τρόικας µετά την ολοκλήρωση των σχετικών αναλογιστικών µελετών.
Κύκλοι του Ταµείου, μάλιστα, επιβεβαίωναν ότι όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις για εφάπαξ κινδυνεύουν να πάρουν όχι µόνο µε µεγάλη καθυστέρηση την αποζηµίωση αλλά και µε περικοπές.

news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...