Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

«Τορπίλη» HDW χτύπησε τα Ναυπηγεία


Η γερμανική εταιρεία HDW προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασης υποκατασκευής, που είχε συνάψει με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για το πρόγραμμα «Ποσειδών», που περιλαμβάνει τη ναυπήγηση των δυο νέων υποβρυχίων τύπου 214 του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της γερμανικής εταιρείας (σ.σ γνωστής από την υπόθεση των «αμαρτωλών» υποβρυχίων) ενημέρωσε για το θέμα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Το «Ποσειδών» προέβλεπε τον εκσυγχρονισμό τριών παλαιών υποβρυχίων τύπου 209 και την ολοκλήρωση του σκάφους «Ωκεανός» ιδίου τύπου. Επίσης προέβλεπε την κατασκευή δυο υποβρυχίων τύπου 214.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποστηρίζει ότι, η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη δεν συνδέεται με πράξεις ή παραλείψεις του ελληνικού δημοσίου, αλλά σε διαφωνίες μεταξύ της ιδιοκτησίας των ναυπηγείων και της γερμανικής εταιρείας.
Σύμφωνα με τον υπουργό κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, η καταγγελία αυτή, δεν θέτει εμπόδια στην παραλαβή των τριών υποβρυχίων τύπου 214, που βρίσκονται έτοιμα στα ναυπηγεία και έχουν περιέλθει στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου.
Πάντως εκτιμάται ότι, η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα στα Ναυπηγεία, η δραστηριότητα των οποίων απειλείται με δραματική συρρίκνωση με αρνητικότατες συνέπειες για τους εργαζόμενους.

newsbomb.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...