Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Τελικά κάτι ήξερε ο Γ. Παπακωνσταντίνου και έκανε υποχωρήσεις στο Μεσοπρόθεσμο

Τελικά η ιστορία και το διάγγελμα του πρωθυπουργού δικαίωσε τον κ. Παπακωνσταντίνου αν και φαινόταν πως δεν είχε καμία ενημέρωση.


Την ώρα που το πολιτικό σκηνικό της χώρας είχε πάρει φωτιά με την πρόταση για Οικουμενική κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό, ο κ. Παπακωνσταντίνου βρισκόταν στο ΚΤΕ για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και μία δήλωσή του προκάλεσε την έκπληξη των βουλευτών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου πιθανότατα δεν γνώριζε καν τις εξελίξεις και απευθυνόμενος προς τον κ. Κεφαλογιάννη, τόνισε πως η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της, φέρνει το νομοσχέδιο και ακολουθεί κανονικά την κοινοβουλευτική διαδικασία. Όλα τα άλλα είναι δημοσιογραφικά κουτσομπολιά", τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο, τελικά τα πράγματα δεν ήταν έτσι ακριβώς καθώς όπως έδειξε η εξέλιξη των πραγμάτων ο κ. Παπακωνσταντίνου μάλλον ήξερε και δικαίως έλεγε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της.

Και με αφορμή αυτό και παρά την έκπληξη των βουλευτών, ο κ. Παπακωνσταντίνου συνέχιζε να παρουσιάζει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα κάνοντας όμως γενναίες υποχωρήσεις στα αρχικά μέτρα που είχαν ανακοινωθεί.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε στην ΚΤΕ τα εξής:

Το αφορολόγητο αναφορικά με τον κεφαλικό φόρο παραμένει στις 12.000 ευρώ κι από κει και πέρα κλιμακώνεται ως εξής:

- Για εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 η έκτακτη εισφορά θα είναι 1%.
- Για εισοδήματα από 20.000 έως 50.000 η έκτακτη εισφορά θα είναι 2%
- Για εισοδήματα από 50.000 και πάνω η έκτακτη εισφορά θα είναι 3%

Ακόμη διατηρείται το αφορολόγητο για κατοικία έως 200.000 ευρώ ανά άτομο. Επίσης, αναστέλλεται χωρίς συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, η εξίσωση του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.

Καθιερώνεται έλεγχος πόθεν έσχες για όλους όσοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα και άρση τραπεζικού απορρήτου

Τέλος, θα φορολογηθούν όλα τα χρήματα που έχουν φύγει στο εξωτερικό τα τελευταία 5 – 10 χρόνια.



newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...