Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

«Γιώργο, φύγε!» λένε οι πολιτικοί αρχηγοί

Τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού είχαν ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά.

Η επικοινωνία διήρκεσε 20 λεπτά, ενώ από τη ΝΔ ξεκαθαρίζουν πως δεν θα κάνουν κανένα σχόλιο για το περιεχόμενό της πριν από τη δημόσια τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στα γραφεία της ΝΔ, ενώ από το πρωί βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τους στενούς του συνεργάτες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς ζήτησε την παραίτηση του κ. Παπανδρέου και το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, που θα αναλάβει την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Προσφυγή σε εκλογές ζήτησε από τον πρωθυπουργό η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Τετάρτη, με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, κατά τη συνομιλία ο πρωθυπουργός "έθεσε ζήτημα συναίνεσης στους όρους που θέτει η ΕΕ, προκειμένου να χορηγηθεί το νέο δάνειο προς τη χώρα. Η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε ότι το ΚΚΕ αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση και συναίνεση με τους όρους πτώχευσης του λαού και εξέφρασε για μια ακόμα φορά την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ με τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και της ΕΕ".

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι "στους προβληματισμούς που έθεσε ο πρωθυπουργός για διενέργεια δημοψηφίσματος, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε ότι το ζήτημα δεν είναι να τεθούν αποπροσανατολιστικά εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα, αλλά ο λαός να μιλήσει μέσω εκλογών".

Τηλεφωνική επικοινωνία και με Τσίπρα

Η κυβέρνηση  του ΠΑΣΟΚ δεν έχει να προσφέρει τίποτα, είπε κατά πληροφορίες ο  πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό, με τον οποίο συνομίλησε περίπου στις 14.30 το μεσημέρι, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Συνεργάτες του κ. Τσίπρα ανέφεραν ότι, έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία, ο πρόεδρος του Συνασπισμού αποκόμισε  την εντύπωση ότι ο κ. Παπανδρέου δεν προτίθεται να δρομολογήσει νέο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ούτε να ζητήσει συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ούτε να προτείνει τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης και πολύ περισσότερο δεν σκέπτεται να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Η εντύπωση που δημιουργήθηκε στον πρόεδρο του Συνασπισμού είναι ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να επιτύχει την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σύμφωνα με τον προγραμματισμό (δηλαδή προσπάθεια έγκρισής του από τη Βουλή περί τα τέλη Ιουνίου, δηλαδή μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 23 και 24 Ιουνίου), αναλαμβάνοντας το ρίσκο να μην καταφέρει το περάσει το σχέδιό του από την πλειοψηφία της Βουλής.

«Μόνη λύση είναι οι εκλογές» επισήμανε κατά πληροφορίες ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, προειδοποιώντας παραλλήλως ότι οποιαδήποτε λύση ερήμην της λαϊκής ετυμηγορίας θα συνιστά εκτροπή.

Παπανδρέου με Μπακογιάννη 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, διάρκειας 15 λεπτών.

Ο πρωθυπουργός είπε προς την κυρία Μπακογιάννη πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, οι στιγμές ιδιαιτέρως κρίσιμες και πως είναι πρόθυμος να ακούσει τις προτάσεις της.

Η κυρία Μπακογιάννη, από την πλευρά της, επανέλαβε πως υπάρχει ανάγκη εθνικής συνεννόησης, διαφορετικά να διεξαχθούν εκλογές.



protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...