Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

«Ραντεβού» Βενιζέλου με διαφωνούντες βουλευτές



Πολιτικές αναταράξεις προκαλούν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος με τον νέο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό οικονομικών να έχει κλείσει «ραντεβού» με βουλευτές που αντιδρούν προκειμένου να τους πείσει για την αναγκαιότητα ψήφισης του νόμου την επόμενη εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών, αργά χθες το βράδυ προχώρησε σε γραπτή δήλωση, ξεκαθαρίζοντας ότι στη Βουλή θα ειπωθούν «σκληρές και πικρές αλήθειες» και πρόσθεσε ότι «ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί».

Την ίδια ώρα που ο Ευ. Βενιζέλος έλεγε ότι τα μέτρα είναι «βαριά» και «άδικα» αλλά ανέλαβε την ευθύνη να τα εισηγηθεί πριν κλείσει καλά – καλά μία εβδομάδα στο υπουργείο οικονομικών, ο προκάτοχος του με συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα, υπογράμμιζε ότι είχε συμφωνήσει τις αλλαγές με την τρόικα.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου λέει μεταξύ άλλων ότι τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Οικονομικών αποδέχθηκε να ενσωματώσει στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο προτάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες είχε συμφωνήσει με την τρόικα.

«Πολλές είχαν συμφωνηθεί και ο ανασχηματισμός μας βρήκε στο τελικό στάδιο εξειδίκευσης και συμφωνίας» ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Για τον κ. Βενιζέλο σημείωσε ότι «έχει ήδη αντιληφθεί από πρώτο χέρι τη δυσκολία του εγχειρήματος» και προσθέτει «πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις πραγματικά».

Πάντως ο νέος υπουργός οικονομικών έχει ξεκινήσει έναν «μαραθώνιο» διαβουλεύσεων με τους βουλευτές που αντιδρούν στα μέτρα.

Ήδη έχει προχωρήσει σε τηλεφωνικές επικοινωνίες μαζί τους και για τη Δευτέρα έκλεισε ραντεβού με τον Αλέκο Αθανασιάδη και τον Θωμά Ρομπόπουλο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αθανασιάδης διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ενώ ο κ. Ρομπόπουλος έχει εκφραστεί κατά των μέτρων γιατί δεν δίνουν λύση στο χρέος, όμως χθες άφησε να εννοηθεί ότι θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Ο Παναγιώτης Κουρουπλής έστειλε σημείωμα με 25 σημεία στον υπουργό οικονομικών αναλύοντας τις θέσεις του ενώ «αίνιγμα» αποτελεί και η στάση που θα κρατήσει η Χρύσα Αράπογλου που διαφωνεί με ορισμένες ιδιωτικοποιήσεις. 



real.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...