Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Μεγαλώνει ο "χάρτης" του Διαδικτύου

Μεγαλώνει ο χάρτης του Διαδικτύου.



Διεθνής διαδικτυακή επιτροπή ψήφισε υπέρ της δημιουργίας νέων καταλήξεων σε ιστοσελίδες...
 
κάτι που αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλαγή στο ψηφιακό κόσμο εδώ και χρόνια. 

Συγκεκριμένα, η Διαδικτυακή Οργάνωση Χορήγησης Ονομάτων και Αριθμών (ICANN) σκοπεύει να αυξήσει κατά πολύ τον αριθμό των καταλήξεων στις ιστοσελίδες, από τις 22 που είναι σήμερα. Οι διευθύνσεις πλέον θα μπορούν να τελειώνουν σχεδόν με κάθε λέξη και να είναι σε όλες τις γλώσσες.

Η ICANN θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για τις νέες διευθύνσεις από το 2012, με μεγάλες εταιρείες και πόλεις να περιμένουν ήδη στην ουρά.

«Η ICANN άνοιξε το σύστημα διευθυνσιοδότησης του Internet στις απεριόριστες δυνατότητες της ανθρώπινης φαντασίας», είπε ο Rod Beckstrom, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ICANN. «Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα μας οδηγήσει αυτή η ιστορική απόφαση».

Θα υπάρξουν αρκετές εκατοντάδες διευθύνσεις υψηλού επιπέδου, όπως για παράδειγμα .google, .coke, ή ακόμα .BBC. Για την ώρα, υπάρχουν μόλις 22 καταλήξεις, και περίπου 250 καταλήξεις ονομάτων χωρών όπως .gr ή .uk.

Η αίτηση για τις καταλήξεις θα κοστίζει 185.000 δολάρια και οι εταιρείες θα πρέπει να αποδείξουν πως έχουν νομικό δικαίωμα για το όνομα που αγοράζουν. Οι αναλυτές εκτιμούν πως είναι ένα τίμημα το οποίο διατίθενται να πληρώσουν οι παγκόσμιοι γίγαντες, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν τη διαδικτυακή τους παρουσία.

Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε με ψήφισμα, το οποίο ολοκληρώνει συζητήσεις διάρκειας έξι χρόνων και αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλαγή στο σύστημα διευθυνσιοδότησης από τότε που εμφανίστηκε το .com, πριν από 26 χρόνια.

Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις 12 Ιανουαρίου.

Πηγή epikaira.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...