Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

«Ήταν ουσιαστικά μια φούσκα»



Νέα αίτηση για κατάσχεση της περιουσίας του Παύλου Ψωμιάδη

Με την παρουσία αρκετών χαμένων επενδυτών της εταιρίας ΑΣΠΙΣ Capital, συμφερόντων του ομίλου του προφυλακισμένου επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, συζητήθηκε στο πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση για τη δέσμευση της περιουσίας του επιχειρηματία.

Τη νέα αίτηση υπογράφουν συνολικά 161 επενδυτές διεκδικώντας τη συντηρητική κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας του Παύλου Ψωμιάδη, της συζύγου και της κόρης του μέχρι το ποσό των 19 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή αντίστοιχη αίτηση άλλων 63 επενδυτών δεσμεύοντας την περιουσία της οικογένειας Ψωμιάδη και εταιρειών τους μέχρι το ύψος των 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, κατέθεσε στο δικαστήριο πρώην ασφαλίστρια του ομίλου επιχειρήσεων της Ασπίδος, η οποία παραδέχτηκε ότι: «Αν γνωρίζαμε την πραγματική κατάσταση της εταιρείας δεν θα προωθούσαμε στους επενδυτές τα ομόλογα αυτά. Ήταν ουσιαστικά μια φούσκα» και πρόσθεσε ότι πολλοί επενδυτές έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους ενώ υπάρχουν και συνάδελφοί της που έχουν αυτοκτονήσει. 

Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του.
newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...