Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ας κάνουν το καθήκον τους – κι ο Καμίνης κι ο Παπαϊωάννου και η Αστυνομία !

Δεν μπορεί κανείς παρά να εκφράσει την «συγκίνηση» του, για το ξαφνικό ενδιαφέρον του Υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου αλλά και του Δημάρχου της Αθήνας για τους ανθρώπους που κατασκηνώνουν στην πλατεία Συντάγματος. Ο μεν κος Παπαιωάννου χαρακτηρίζει την συνθήκη της πλατείας ως «τσαντίρια» και ο κος Καμίνης συμφωνώντας είναι έτοιμος να την «καθαρίσει».

Δεν γνωρίζω για ποιον λόγο ο κος Παπαϊωάννου αποτελεί ξαφνικά σταυροφόρο της εκκαθάρισης της πλατείας, μιας και - αν δεν απατώμαι - είναι υπουργός Δικαιοσύνης και όχι Εσωτερικών. Θεωρώ ότι ζητήματα όπως το κουκούλωμα της υπόθεσης Siemens, η παραγραφή του Βατοπεδίου, το γεγονός ότι χονδρέμποροι ναρκωτικών δεν μπαίνουν φυλακή αλλά μπαίνουν οι χρήστες, το ότι σε δημόσιους υπάλληλους που καταχράζονται δημόσιο χρήμα δεν τους δεσμεύεται η περιουσία, το ότι παιδεραστές, βιαστές και άνδρες που ξυλοκοπούν τις γυναίκες τους βγαίνουν άμεσα από την φυλακή -αν ποτέ καταδικαστούν- το ότι υπάρχουν εκατοντάδες υποθέσεις δολοφονιών άλυτες, είναι ζητήματα που άπτονται άμεσα των αρμοδιοτήτων του και θα έπρεπε να τον απασχολούν πολύ περισσότερο από ότι οι σκηνές στην πλατεία Συντάγματος.

Μετά την γλυκύτατη φρασεολογία του κου Παπαϊωάννου, έρχεται και ο κος Καμίνης να προστεθεί στους «ιππότες» που θέλουν να καθαρίσουν την πλατεία από τα «μιάσματα» που κατασκηνώνουν εκεί..

Ο κύριος Καμίνης, στον οποίο όλη η Αθήνα εναπόθεσε τις τελευταίες της ελπίδες μπας και σωθεί αυτή η πόλη από την εγκληματικότητα, την βρώμα, τα ναρκωτικά και την ασυδοσία, απογοητεύει! Προς το παρόν η πλειονότητα των κατοίκων του κέντρου δεν έχει δει καμία απολύτως αλλαγή και κάτοικοι περιοχών κοντά στην Ομόνοια και την Ακαδημία Πλάτωνος μιλάνε για χειρότερη κατάσταση από ότι παλαιότερα.

Και σήμερα ο κος Καμίνης θεωρεί ότι οι ακίνδυνοι πολίτες που κατασκηνώνουν στην πλατεία Συντάγματος –κάτω από δέντρα και χωρίς να ενοχλούν ή κατ’ ουσίαν να φαίνονται και πολύ- είναι πιο επικίνδυνοι από τους δολοφόνους και εμπόρους ναρκωτικών, πιο ενοχλητικοί από την απίστευτη βρώμα που περιτριγυρίζει ακόμα και το ίδιο το Δημαρχείο, πιο επείγουσα προτεραιότητα από την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κέντρο της Αθήνας.

Και για αυτό λίγες ώρες πριν με ανακοίνωση του ζήτησε την συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας για την «εκκαθάριση» της πλατείας.

Φαντάζομαι ότι έχει συναίσθηση ως συνεργάτης της Διεθνούς Αμνηστίας - που προστατεύει τα δικαιώματα πολιτών - ότι είναι η ίδια αστυνομία που έπνιξε την Αθήνα σε χημικά στις 29 Ιουνίου αναίτια.

Μια αστυνομία που ξυλοκοπούσε πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά στο Σύνταγμα ή και έτρωγαν σε γειτονικές περιοχές (για να χωνέψουν καλύτερα βρε αδερφέ!).

Μια αστυνομία που καταγράφηκε σε βίντεο να πλησιάζει πολίτη που εκλιπαρεί «Μη με βαρέσεις!» και να του ανοίγει το κεφάλι με το γκλόμπ.

Μια αστυνομία που με την ανικανότητα ανοχή της (τουλάχιστον…), ανθεί το εμπόριο ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας αλλά και η εκπόρνευση γυναικών.

Μια αστυνομία που κατέστησε ανάπηρο τον δημοσιογράφο Μ.Κυπραίο και δεν έχει βγει ακόμα, 12 μέρες μετά να ζητήσει μια συγνώμη για την χυδαία αυτή πράξη.

Δηλαδή μιλούμε για μια γλυκιά, ευγενική, ηθική και αξιοπρεπή ελληνική αστυνομία (εδώ γελάμε). Μια αστυνομία που λειτουργεί βάσει του κώδικα συμπεριφοράς του αστυνομικού που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο αστυνομικός “έχει την ύψιστη τιμή να υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό”!

Ναι, μην εκπλήσσεσαι αγαπητέ αναγνώστη,  υπάρχει αυτός ο κώδικας, (μπορείτε να τον διαβάσετε εδώ )
Μια αστυνομία που πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος όπως άλλωστε και τον κο Καμίνη αλλά και τον κο Παπαϊωάννου για να κάνουν την δουλειά τους. Για να συμμαζέψουν τα δικά τους «τσαντίρια» τα οποία είναι πλέον εκτός ελέγχου…

Αυτό που θα πρέπει άμεσα να μάθει ο κος Καμίνης και ο κος Παπαϊωάννου είναι καταρχήν την αρχαία ελληνική τους κληρονομιά που μέσα από τα λόγια του Πλάτωνα λέει ότι «Οι άνθρωποι από κάθε κοινωνική τάξη, είτε είναι δόκιμοι είτε όχι, είτε θριαμβεύουν είτε όχι, ας εκπληρώνουν το καθήκον τους κι ας αρκούνται σ’ αυτό.»

Ας εκπληρώσουν το καθήκον τους λοιπόν οι κύριοι Παπαϊωάννου και Καμίνης και ας αρκεστούν σε αυτό. Ας αφήσουν τους πολίτες της πλατείας Συντάγματος να κάνουν το ίδιο, που όπως φαίνεται είναι καλύτεροι γνώστες του Πλάτωνα: “Δεν ξέρω τίποτα άλλο, για το οποίο κάθε λογικός άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται περισσότερο, παρά το πώς το παιδί του θα γίνει ο πιο καλός άνθρωπος.”

Γιατί αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται εκεί για να έχουν τα παιδιά τους ένα καλύτερο μέλλον, για να γίνουν τα παιδιά τους καλύτεροι άνθρωποι.



Πολίτες καθαρίζουν την Πλατείας Συντάγματος


Μεταφορά νερού στην Πλατεία


Μια διακριτική κατασκήνωση στο Σύνταγμα


Πρεζόνια τη Δευτέρα το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο 






protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...