Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα υποβιβάζονται Καβάλα - Ολυμπιακός Βόλου


Οριστικά υποβιβάζονται Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου, με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Οι δύο ομάδες υποβιβάζονται στη Δ΄ Εθνική, δηλαδή στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, καθώς δεν πήραν άδεια συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα «συνεχίζουν να διοικούνται από παρένθετα πρόσωπα» και ως εκ τούτου αποδίδεται σε Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη ότι έχουν άμεση συμμετοχή στις διοικήσεις των δύο ομάδων. Υπενθυμίζεται πως οι δύο έχουν αποκλειστεί ισόβια από το ποδόσφαιρο.
Θεωρείται πάντως βέβαιο πως και οι δύο ομάδες θα προσβάλλουν την απόφαση καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να μην ξεκινήσει η Super League, αν πρώτα δεν αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο θα προσφύγουν άμεσα.
Μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται η τοποθέτηση της Σούπερ Λίγκας, για το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Εάν την Πέμπτη δεν δικαιωθούν από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός, τότε τη θέση των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στη Σούπερ Λίγκα θα πάρουν ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας.
Χωρίς πιστοποιητικό και η ΑΕΚ
Στον αέρα παραμένει και η ΑΕΚ, η οποία κλήθηκε για νέες εξηγήσεις την 25η Αυγούστου, καθώς το χαρτί της φορολογικής ενημερότητας «είναι ημιτελές», όπως απεφάνθη η Επιτροπή.
Όλες οι υπόλοιπες ομάδες που είχαν εκκρεμότητες τακτοποίησαν το θέμα τους και τους δόθηκε άδεια συμμετοχής, ωστόσο κάποιες ομάδες - μεταξύ αυτών και οι ΠΑΟΚ, Ηρακλής - θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την μεταβίβαση των μετοχών τους.
Σοβαρά επεισόδια στο Βόλο
Εν τω μεταξύ, σοβαρά επεισόδια λαμβάνουν χώρα στην πόλη του Βόλου. Με το που έγινε γνωστή η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, οι φίλοι του Βόλου και κάτοικοι της πόλης βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της άδικης όπως την χαρακτηρίζουν απόφαση.
Οι μάχες με τα ΜΑΤ διαδέχονται η μία την άλλη, με τον κόσμο να έχει ανάψει πολλές φωτιές και τα δακρυγόνα να πέφτουν βροχή. Οι αστυνομικές αρχές βρέθηκαν μπροστά από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος γνωρίζοντας πως εκεί θα πάει το εξαγριωμένο πλήθος, κάτι που τελικά και έγινε.
Με το που έφτασε ο κόσμος έξω από τα γραφεία ακολούθησε πανδαιμόνιο. Πάνω από 2.000 φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου εκτόξευσαν αντικείμενα, με την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα.
Το κυβερνών κόμμα είναι αυτό το οποίο χαρακτηρίζουν υπαίτιο στον Βόλο και γι' αυτό κάψανε σημαίες του ΠΑΣΟΚ ενώ δεν σταματούν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του Γερουλάνου και της κυβέρνησης.
Εκτός από το κέντρο του Βόλου όπου τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου νωρίτερα έκλεισαν την Εθνικό οδό στις Μικροθήβες.
Πάγωμα χορηγιών προς Σούπερ Λίγκα και Football League
Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ αποφάσισε το «πάγωμα» των χορηγιών προς τη Σούπερ Λίγκα και τη Football League, μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο. Οι περικοπές θα ισχύσουν και για το Κύπελλο, ενώ εξαιρούνται οι εθνικές ομάδες και το Περιφερειακό πρωτάθλημα. Επίσης ο Οργανισμός κατήγγειλε τις συμβάσεις με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, που συμμετέχουν στην κεντρική διαχείριση, ενώ καταγγέλλεται και η σύμβαση με την ΕΠΟ, μόνο όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδας
Η ΟΠΑΠ ΑΕ συγκεκριμένα αποφάσισε:
1. Να καταγγείλει την σύμβαση με την ομάδα της Καβάλας-ήταν τριετούς διάρκειας-, με έναρξη κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα να μην αποδώσει οποιαδήποτε εκκρεμούσα οφειλή από την ημέρα της καταδίκης της για υπόθεση των προσυνεννοημένων αγώνων.
2. Να μην καταβληθούν οι εκκρεμούσες οφειλές προς την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου (η σύμβαση ήταν μονοετής και έληξε στο τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου) για τον ίδιο λόγο.
3. Να καταγγείλει τη σύμβαση χορηγίας προς την ΕΠΟ αποκλειστικά ως προς το σκέλος της διοργάνωσης του Κυπέλου Ελλάδας, επειδή δεν προστάτευσε τον θεσμό κατά τον τελικό αγώνα στο ΟΑΚΑ.
4. Να καλέσει όλες τις ομάδες με τις οποίες η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει συνομολογήσει χορηγικές συμβάσεις να υπογράψουν αναθεωρημένες συμβάσεις στις οποίες θα περιλαμβάνονται ρήτρες βίας, διαφάνειας και φαρμακοδιέγερσης (ντόπινγκ). Υπενθυμίζεται ότι τέτοιες συμβάσεις τριετούς διάρκειας (με έναρξη από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο) υφίστανται με οκτώ ομάδες της Super League. Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε νέα χορηγική σύμβαση με ομάδα της Super League για να υπογραφεί υποχρεωτικώς θα πρέπει να περιλαμβάνει τις ίδιες ρήτρες.
5. Αναστέλλεται οποιαδήποτε συζήτηση για υπογραφή χορηγικής σύμβασης με διοργανώτριες αρχές (Super League και Ένωση Β΄- Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας) για εύλογο χρόνο και πάντως έως ότου υπάρξουν εγγυήσεις κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Π. Γερουλάνος: Τέλος στη βία και τη διαφθορά
«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στη βία και τη διαφθορά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι αποφάσεις της ΕΕΑ κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση και όσοι την υποεκτιμούν κάνουν λάθος. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και η απόφαση στον ΟΠΑΠ», ήταν η δήλωση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου.
Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στις αποφάσεις που πήρε ο ΟΠΑΠ και ανακοίνωσε ότι δε θα κληθούν ούτε η Super League ούτε η Football League για την ανανέωση των συμβάσεών τους με τον ΟΠΑΠ. Αυτό θα γίνει τον προσεχή Οκτώβριο και αναλόγως με την πορεία των πρωταθλημάτων. Όσον αφορά τις διαφημίσεις στις φανέλες των ομάδων, αποφασίστηκε να μην βγουν, ενώ δεν πρόκειται να πάρουν επιχορήγηση για αυτό, ό,τι και αν γίνει, Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου.
Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος, έριξε το... μπαλάκι στην ΕΠΟ, τονίζοντας ότι οι διαδικασίες μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι περίπλοκες και είναι θέμα της ΕΠΟ το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

naftemporiki.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...