Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Εισαγγελείς και αστυνομία απέναντι στους ταξιτζήδες

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση στο θέμα των ταξιτζήδων από σήμερα μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας των ιδιοκτητών ταξί να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία και η δικαιοσύνη πλέον θα αναλάβουν δράση, αφού οι ταξιτζήδες απέρριψαν στην πράξη την πρόταση για διάλογο της περασμένης εβδομάδας του υπουργού Μεταφορών κ. Γιάννη Ραγκούση. Σε περιπτώσεις όπου θα εμποδίζεται η ομαλή λειτουργία μουσείων ή αρχαιολογικών χώρων, καθώς και η άνετη πρόσβαση στις εθνικές οδούς οι εισαγγελείς θα αναλαμβάνουν δράση και όπου χρειαστεί το ίδιο θα πράξουν και οι αστυνομικές δυνάμεις.

Η πρόταση της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράστηκε με δελτίο τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ηλία Μόσιαλου, είχε ως στόχο να εκμεταλλευτούν και οι δύο πλευρές το χρονικό διάστημα μέχρι τα τέλη Αυγούστου ώστε να καταλήξουν σε ένα κοινό πλαίσιο και έτσι να σταματήσουν οι ακραίες κινητοποιήσεις. Ωστόσο η έκκληση φαίνεται πως δεν εισακούστηκε και έτσι από βδομάδα περιμένει δεύτερο γύρος συγκεντρώσεων.

Ο υπουργός κ. Ραγκούσης φαίνεται αμετακίνητος στην απόφασή του να καταθέσει προτάσεις πριν τα τέλη Αυγούστου. Την ίδια ώρα, έκκληση προς την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών απηύθυνε και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Και αυτό γιατί χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο ταλαιπωρούνται καθημερινά εξ’ αιτίας των κινητοποιήσεων, ενώ κρουαζιερόπλοια αλλάζουν προτιμούν τις τουρκικές ακτές, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι πελάτες τους.

Στο μέτωπο των σημερινών κινητοποιήσεων οι αυτοκινητιστές της Πάτρας προειδοποιούν ότι θα αποκλείσουν από τις 8 το πρωί τα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, στο ύψος του Αντιρρίου και τα διόδια του Ρίου, στο ύψος της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν κατά την διάρκεια γενικής συνέλευσης, οι αποκλεισμοί θα είναι επ΄ αόριστον.

Στο Ηράκλειο αν και αρχικά είχαν αποφασίσει να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με μια διαμαρτυρία στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, τελικά αποφασίστηκε η κινητοποίηση να πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης", όπου συγκεντρώνονται αυτή την ώρα.
Επίσης έχουν προγραμματίσει για τις δέκα η ώρα συγκέντρωση έξω από το αρμόδιο υπουργείο στην οδό Μεσογείων
εκεί όπου θα επιδιώξουν νέα συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση.

Παράλληλα, θα υπάρχουν διάφορες ομάδες με ταξί σε ολόκληρη την Αθήνα που θα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος.

Εχθές το απόγευμα εμφανίστηκαν στον προαύλιο χώρο του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, όπου χιλιάδες κόσμου πήγαινε να παρακολουθήσει την Τρίτη παράσταση του Ριχάρδου ΄Γ με τον Κέβιν Σπέισι. Το ίδιο θα συνεχίσουν να κάνουν αυτή την εβδομάδα. Έχουν προγραμματίσει ανάλογες «επισκέψεις» και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

Επιπλέον εμπόδισαν την προσέγγιση μεγάλου κρουαζιερόπλοιου στο Ηράκλειο, ενώ πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας και σε σταθμούς διοδίων σε όλη την χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος παραδέχτηκε πως τα λάδια στους δρόμους του Πειραιά τα έριξαν ιδιοκτήτες ταξί. Αν και στην αρχή από πλευράς των αυτοκινητιστών είχε ακουστεί η άποψη περί προβοκάτσιας, ο κ. Λυμπερόπουλος εχθές ζήτησε να μην επαναληφθούν τέτοια λάθη στην συνέχιση των κινητοποιήσεων.



protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...