Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Σαμαράς: "Ο λόγος μου είναι πιο ισχυρός από την υπογραφή"


Με αφορμή τις πληροφορίες που θέλουν τις Βρυξέλλες να απαιτούν την έγγραφη δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου,για να προχωρήσουν στην εκταμίευση της 6ης δόσης, ο πρόεδρος της Ν.Δ., απάντησε με γραπτή δήλωση.
"Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ έχει γίνει αναπόφευκτη η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να της θέτει σε αμφιβολία", ανέφερε.
Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ έλεγαν ότι "ο λόγος του κ. Σαμαρά όταν αναλαμβάνει είναι αρκετός, δεν δέχεται αμφισβήτηση με οποιοδήποτε τρόπο".
Πολιτικοί κύκλοι , πλέον εκτιμούν ότι θα υπάρχει νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις , καθώς μια από τις δεσμεύσεις για την επιστολή, μπλοκάρεται  μετά τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Σαμαρά.
Επιμένει η Ευρώπη στις γραπτές δεσμεύσεις
Άμεση απάντηση του αρμόδιου Επίτροπου Όλι Ρεν στον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Ρεν, όταν ενημερώθηκε για τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ επιμένει στην έγγραφη δέσμευση.
"Περιμένουμε γραπτές εγγυήσεις από την Ελλάδα", δήλωσε χαρακτηριστικά
Κληθείς να σχολιάσει την τελευταία δήλωση στην οποία προέβη πριν από λίγη ώρα ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο Όλι Ρεν επανέλαβε ότι η μονομερής εξαγγελία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, διέρρηξε τις σχέσεις εμπιστοσύνης της Ελλάδας με την ευρωζώνη και η εμπιστοσύνη αυτή πρέπει να αποκατασταθεί.
"Στο πλαίσιο αυτό", πρόσθεσε ο Όλι Ρεν, "οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη αναμένουν όχι μόνο έγγραφες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ενότητας, αλλά και εκείνες τις δράσεις που αποτελούν προαπαιτούμενο για την 6η δόση, την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την οριστικοποίηση του δεύτερου προγράμματος και τη συμμετοχή των ιδιωτών. «Είναι ουσιαστικό να αποκατασταθεί το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης".

news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...