Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Κύπρος: Ανακοινώνει νέα μέτρα λιτότητας


Νέα μέτρα λιτότητας αναμένεται να παρουσιάσει η κυπριακή κυβέρνηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας, στον απόηχο της διπλής υποβάθμισης της οικονομίας και τριών τραπεζών της χώρας από τον οίκο Moody's.
Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, με αφορμή των υποβάθμιση των τριών μεγάλων τραπεζών της Κύπρου, ο υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας ανέφερε ότι η αστάθεια της ελληνικής οικονομίας επηρεάζει άμεσα την κυπριακή λόγω της μεγάλης επέκτασης του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα.
Ο κ. Καζαμίας χαρακτήρισε ανησυχητική, αν και υπερβολικά αυστηρή, τη διπλή υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας και των τραπεζών, λέγοντας ότι με την επιστροφή του θα πρέπει η κυβέρνηση να επεξεργαστεί νέα μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης της οικονομίας.
Η υποβάθμιση προκάλεσε νέες σφοδρές επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την ασκούμενη οικονομική πολιτική. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κάλεσε την κυβέρνηση τάχιστα να πάρει μέτρα, λέγοντας ότι αν ενεργήσει υπεύθυνα θα έχει την υποστήριξη της αντιπολίτευσης.
Σχολιάζοντας τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Καζαμίας δήλωσε ότι "οι οίκοι αξιολόγησης λαμβάνουν υπόψη όσα λέγονται στο εσωτερικό". "Δυστυχώς δεν είναι καθόλου βοηθητικό να βομβαρδίζεται καθημερινά η κυβέρνηση", πρόσθεσε.

ethnos.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...