Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ενα «δείπνο με τον Μπαράκ»


Με στόχο τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ γευματίζει με ψηφοφόρους που επιλέγονται κατόπιν διαγωνισμού. Απαντά στα ερωτήματά τους και δίνει λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή
Στο ίδιο τραπέζι με απλούς Αμερικανούς πολίτες κάθεται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, απαντώντας στα ερωτήματά τους κατά τη διάρκεια του γεύματος που μοιράζονται και δίνοντας λεπτομέρειες από την προσωπική του ζωή.
Ο διαγωνισμός «Δείπνο με τον Μπαράκ» είχε ξαναχρησιμοποιηθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές του 2008, όμως το τελευταίο διάστημα γίνεται αρκετά συχνά, φωτίζοντας το προφίλ του απλού ανθρώπου που θέλει να περάσει στους ψηφοφόρους του ο πρόεδρος Ομπάμα.
Σε ένα βίντεο που έχει ανέβει στην ίδια την ιστοσελίδα της εκστρατείας επανεκλογής του Αμερικανού προέδρου και έχει αναπαραχθεί από πολλές άλλες ιστοσελίδες, εμφανίζεται ο Μπαράκ Ομπάμα να συντρώγει με έναν ταχυδρόμο, δύο συνταξιούχους εκπαιδευτικούς και έναν μικροεπιχειρηματία.
Οι τέσσερίς τους ήταν οι νικητές του διαγωνισμού «Δείπνο με τον Μπαράκ», στον οποίο όσοι ήθελαν να συμμετάσχουν κλήθηκαν να πληρώσουν 5 δολάρια για να μπουν στην κλήρωση.
Στις διαδικτυακές φόρμες που συμπληρώνει όποιος θέλει να συμμετέχει στον διαγωνισμό για ένα δείπνο με τον Αμερικανό πρόεδρο, αναφέρεται ρητά ότι οι άνθρωποι του προέδρου καλύπτουν τα έξοδα μεταφοράς και φυσικά κερνούν το δείπνο.
Μάλιστα, στον ιστότοπο υπάρχει και μια άλλη φόρμα που συμπληρώνει όποιος θέλει να δειπνήσει με τον Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγό του Μισέλ. Σε αυτή την περίπτωση ο χρηματοδότης μπορεί να φέρει και κάποιον δικό του προσκεκλημένο επίσης με όλα τα έξοδα πληρωμένα.
Βίντεο
Στο βίντεο από το τελευταίο δείπνο του Αμερικανού προέδρου πάντως με τους τέσσερις ψηφοφόρους του, ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ιδιαίτερα χαλαρός και μιλάει για την καθημερινότητα του στον Λευκό Οίκο, την οικογενειακή του ζωή, αλλά και για τις δυσκολίες στη ζωή του προέδρου των ΗΠΑ που αναγκάζεται να ξυπνάει αργά τη νύχτα εξαιτίας διαφόρων συμβάντων, όπως ήταν το ατύχημα της Φουκουσίμα!
Επιπλέον ο Ομπάμα μίλησε και για τις αναμνήσεις του από τον πατέρα του, καθώς και για την απουσία του από τη ζωή του, η οποία έκανε τον Αμερικανό πρόεδρο καλύτερο πατέρα για τις δύο κόρες του.
Ντιμπέιτ Ρεπουμπλικάνων
Ατόπημα για τους Παλαιστίνιους
Με τον προπορευόμενο στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Νιούιτ Γκίνριτς να κερδίζει τις εντυπώσεις παρά την επιμονή του ότι ο παλαιστινιακός λαός είναι ένας «επινοημένος λαός» και τον πολυεκατομμυριούχο Μιτ Ρόμνι να κάνει τεράστια γκάφα προκαλώντας σε στοίχημα 10.000 τον Ρίκ Πέρι, έκλεισε το ντιμπέιτ στην Αϊόβα το Σάββατο. Ο Γκίνριτς, παρότι δέχθηκε τα πυρά όλων των υπόλοιπων συμμετεχόντων του ντιμπέιτ και προκάλεσε την οργή των Παλαιστινίων αξιωματούχων για τις ανιστόρητες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες «έχουμε έναν επινοημένο παλαιστινιακό λαό που είναι ουσιαστικά Αραβες», διατήρησε το προβάδισμά του με 33%.

ethnos.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...