Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Διεθνή ΜΜΕ “καταδικάζουν” την Ελλάδα...

Ο διεθνής Τύπος φαίνεται πως αντικατοπτρίζει την εικόνα που έχουν στο σύνολό τους οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα...

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung διερωτάται “γιατί η Ελλάδα να θελήσει να αλλάξει όταν λαμβάνει συνεχώς νέα δάνεια, όταν διαγράφεται μέρος του χρέους και όταν εξακολουθεί να παραμένει στο ευρώ;”.
Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα “Tageszeitung” σημειώνει: “Είναι προφανές ότι μόνο μέτρα λιτότητας και περικοπών δεν αποδίδουν. Η Ελλάδα βυθίζεται σε βαθιά κατάθλιψη χωρίς αυτό να βελτιώνει στο ελάχιστο την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Προς το παρόν η ΕΕ εθελοτυφλεί και επενδύει σε αυστηρότερους ελέγχους... Θα αποδεχθούν ότι η Ελλάδα θα χρειάζεται για πολλά χρόνια ακόμα γενναία οικονομική βοήθεια; Ή μήπως θα ήταν προτιμότερο η χώρα να χρεοκοπήσει και να εγκαταλείψει την ευρωζώνη;”
Η γαλλική “Le Monde” επισημαίνει με αφορμή τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το κούρεμα στην Αθήνα: “Η ΕΚΤ είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Ελλάδα αν και η συμβολή της δεν θα ξεπεράσει τα 10 δις ευρώ. Αυτό που μετρά ωστόσο είναι η πράξη, έτσι ώστε να αποφευχθεί μια άτακτη χρεοκοπία. Η συμβολή είναι ωστόσο καθοριστική, διότι κατευνάζει τους ιδιώτες πιστωτές, η οποίες θα αποδεχθούν κούρεμα γύρω στο 70%. Οι τράπεζες δεν θέλουν να είναι οι μόνες που θα κάνουν θυσίες”, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα.


epikaira.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...