Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Κορυφαία τουριστικά πρακτορεία στο πλευρό της Ελλάδας


«Για τους πραγματικούς φίλους μετράει μόνον η εμπιστοσύνη». Με αυτό το σλόγκαν ξεκίνησε η έντυπη καμπάνια έξι μεγάλων tour operators της Γερμανίας για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού.

Οι εταιρείες TUI, 1-2 Fly, Thomas Cook, Neckermann Reisen, ITS και Jahn Reisen, δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους Έλληνες, επιβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών.

Συνολικά, αυτοί οι έξι τουριστικοί πράκτορες διακινούν περίπου τα 2/3 του εισερχόμενου τουρισμού από τη Γερμανία.

Στόχος της καμπάνιας είναι η επιβεβαίωση ότι η χώρα μας παραμένει ένας μοναδικός στον κόσμο τουριστικός προορισμός και ότι τα πρόσφατα περιστατικά δεν δημιουργούν προβλήματα για τους Γερμανούς τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα. Η έντυπη καμπάνια έρχεται σε συνέχεια της έκθεσης του Βερολίνου και των επαφών των ελληνικών φορέων τουρισμού με τους αντίστοιχους γερμανικούς.


Με αφορμή αυτή την καμπάνια ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε ότι «η αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για τον ελληνικό τουρισμό έχει ήδη ξεκινήσει όχι μόνο από την πλευρά των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και από τους ξένους συνεργάτες μας με τους οποίους επιχειρούμε όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζοντας ότι θα ακολουθήσουν σύντομα δράσεις από πλευράς Πολιτείας, χαιρετίζουμε την ψήφο εμπιστοσύνης των έξι μεγάλων tour operators της Γερμανίας και είμαστε πεπεισμένοι ότι με τη συνεργασία εγχώριων και διεθνών φορέων θα επιτύχουμε τους στόχους μας και θα ενισχύσουμε για ακόμα μια χρονιά την ελληνική οικονομία».
 
Οι Βρετανοί... κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Παράλληλα Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες έστειλαν ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, καθώς και το αρμόδιο μέλος της τρόικας των διεθνών πιστωτών για άμεση εκστρατεία διαφήμισης.

Πρόκειται για μία φιλική όσο και επιτακτική προειδοποίηση προς τις ελληνικές αρχές, αλλά κυρίως φωνή απόγνωσης από επαγγελματίες του τουρισμού στη Βρετανία που ζουν από την προτίμηση που δείχνουν περίπου 2,5 Βρετανοί κάθε χρόνο στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.


Με την ανοιχτή επιστολή τους, που προωθήθηκε μέσω του Συνδέσμου εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ο Σύνδεσμος Ανεξαρτήτων Ταξιδιωτικών Γραφείων (AITO), ο Σύνδεσμος Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA) και η Ομοσπονδία Τουριστικών Πρακτόρων (FTO) ζητούν άμεσα την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη θετική προβολή της Ελλάδας στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα καλούν την ελληνική κυβέρνηση να παρακάμψει τη συνήθη γραφειοκρατία και να ξεκινήσει διαφημιστική εκστρατεία που να τονίζει ότι η χώρα είναι ασφαλής και έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη.

Η πρόταση των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων είναι να διαθέσει η ελληνική πλευρά όσα χρήματα έχουν ακόμα στη διάθεσή τους οι ίδιοι οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες για τη διαφημιστική προώθηση της χώρας. Ζητούν επίσης την πρόσληψη μίας εταιρείας δημοσίων σχέσεων με αποστολή να αντιστρέψει την εικόνα της Ελλάδας ως μη-ασφαλούς προορισμού.


Αν όλα αυτά δε γίνουν μέσα στις αμέσως προσεχείς εβδομάδες («και όχι σε τρεις μήνες», όπως επισημαίνεται), τότε πτήσεις και κρατήσεις ξενοδοχείων θα ακυρωθούν διότι τα ταξιδιωτικά γραφεία δε θα μπορούν να πουλήσουν το συνηθισμένο αριθμό πακέτων για την Ελλάδα, τονίζει η επιστολή. Προστίθεται ότι πολλά από αυτά τα γραφεία που προωθούν τον τουρισμό στην Ελλάδα ίσως χρειαστεί να κλείσουν.

Η ανησυχία των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων είναι ότι παρά το γεγονός πως οι ταραχές περιορίζονται κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η εικόνα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα ως επικίνδυνο προορισμό έχει γενικευτεί για όλη τη χώρα.


epikaira.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...