Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Είσαι Ευρωπαίος ; Τώρα μπορείς να φτιάξεις τον δικό σου νόμο !


Ο κάθε Ευρωπαίος πλέον θα έχει την δυνατότητα να φτιάξει τον δικό του νόμο, με την προϋπόθεση να συγκεντρώσει 1.000.000 υπογραφές, και την στήριξη επτά εκ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπονήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει τίτλο «Πρωτοβουλία των Ευρωπαίων πολιτών» και αποτελεί, στην ουσία, μία επίσημη προσπάθεια των Βρυξελλών να καταστήσουν τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών πιο δημοκρατική.

Η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται πλέον στους πολίτες από την 1η Απριλίου. Το σχέδιο αυτό είναι μία προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προσεγγίσει τους πολίτες, καθώς οι περισσότερες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει μέχρι σήμερα ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών κατηγορεί τους θεσμούς της ΕΕ για σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα.

«Το νέο αυτό δικαίωμα θα ανοίξει ένα καινούριο κεφάλαιο στη δημοκρατική ζωή της ΕΕ» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μάρος Σέφκοβιτς, που είναι και ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας.

Και συμπλήρωσε: «Όχι μόνο θα μεταφέρει αιτήματα Ευρωπαίων απευθείας στις Βρυξέλλες, αλλά θα αποτελεί και αφορμή για συζητήσεις μεταξύ πολιτών διαφορετικών χωρών της Ένωσης, πάνω σε κοινά ευρωπαϊκά θέματα».


iefimerida.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...