Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Κι άλλο "ψαλίδισμα" μισθών ζητά ο ΟΟΣΑ


Περαιτέρω "ψαλίδισμα" μισθών, αύξηση των ορίων απασχόλης, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικά κίνητρα για την παράταση του χρόνου εργασίας των ηλικιωμένων εργαζομένων ζητά από την ελληνική κυβέρνηση ο ΟΟΣΑ.
Κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Οργανισμού για την Ευρωζώνη, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Άνχελ Γκουρία ζήτησε, μεταξύ άλλων, μεγαλύτερη στήριξη στην επιχειρήσεις με μείωση του μισθολογικού κόστους και του φορολογικού βάρους.
Ο κ. Γκουρία αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία της συντεταγμένης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, επέμεινε στην ανάγκη η Ελλάδα να να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και τόνισε, ότι η λιτότητα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά απαραίτητο εργαλείο για την επιστροφή στην ανάκαμψη.
Ο οργανισμός ζητά ακόμη την άρση των εμποδίων στον ανταγωνισμό, ρύθμιση της αγοράς αγαθών για μείωση των τιμών και την παροχή καλύτερων ποιοτικώς υπηρεσιών, ενίσχυση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην οικονομική δραστηριότητα.
Παράλληλα, κρίνει αναγκαία την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ εκτίμησε, τέλος, ότι το ελληνικό χρέος θα μπορούσε να υποχωρήσει στο 83,6% έως το 2025, ενώ για την οικονομία της Ευρωζώνης προέβλεψε, ότι θα αναπτυχθεί το 2012 κατά μόλις 0,2%.


news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...