Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Με ετήσια ατομικά συμβόλαια αυξήσεις & προαγωγές στο δημόσιο


Με ατομικό συμβόλαιο θα γίνονται από εδώ και στο εξής οι προαγωγές και οι ετήσιες μισθολογικές αυξήσεις στο δημόσιο, ενώ οι υπάλληλοι θα αξιολογούνται με βάση τη διοικητική τους ικανότητα, τη συμπεριφορά τους και την απόδοσή τους. Ολα αυτά προβλέπονται στο νέο προεδρικό διάταγμα που κατέθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.

Το ατομικά συμβόλαια θα υπογράφονται στο τέλος κάθε χρόνου και θα καθορίζουν συγκεκριμένους στόχους τους οποίους και θα πρέπει να «πιάσουν» οι υπάλληλοι και για τους οποίους θα βαθμολογούνται.

Οι υπάλληλοι θα αξιολογούνται βάσει των διοικητικών τους ικανοτήτων, της συμπεριφορά τους και της απόδοσή τους στην υπηρεσία. Εισηγητής θα είναι ο άμεσος προϊστάμενός τους, ενώ η τελική κρίση θα γίνεται από τον προϊστάμενο της ανώτερης διοικητικής βαθμίδας.

Το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας το επόμενο τρίμηνο.

Οσοι υπάλληλοι «πιάνουν» τους στόχους σε ποσοστό άνω του 80%, θα λαμβάνουν και το κίνητρο επίτευξης στόχου που προβλέπεται από το νέο μισθολόγιο.


iefimerida.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...