Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Δημόσιο: Μετά τις κάλπες, ανοίγει ο κύκλος απολύσεων

Από την πρώτη εβδομάδα μετά τις εκλογές θα αρχίσει ο... χορός του Ζαλόγγου για τους Δημοσίους Υπαλλήλους, καθώς τα περιθώρια που έχουν δώσειοι εταίροι μας είναι ιδιαίτερα πιεστικά... Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο ορισμένων δημοσίων οργανισμών και φορέων, η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών των υπουργείων αλλά και η κατάργηση του 40% των δομών τους, ενώ και οι απολύσεις από το Δημόσιο Τομέα θα πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως μετά τις εκλογές, καθώς οι τροϊκανοί έχουν αποδείξει ότι... δεν αστειεύονται. Μετά μάλιστα και την συνέντευξη του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, Πόουλ Τόμσεν, κατά την οποία εμφίστηκε ιδιαίτερα αυστηρός με τα μέρα και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει άμεσα να τεθούν σε εφαρμογή, κουνώντας μάλιστα και το δάκτυλό του, τα περιθώρια για την ελληνική κυβέρνηση έχουν στενέψει επικίνδυνα...
Με την τρόικα μάλιστα να έχει βγάλει την πρώτη... κίτρινη κάρτα στην ελληνική πλευρά, καθώς θεωρεί ότι το κόστος της διεξαγωγής των εκλογών επιβαρύνει αρκετά τον «προϋπολογισμό» τους, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στον Δημόσιο Τομέα θα συνεπάγονται και αθρόες μετακινήσεις εργαζομένων, καθώς η δέσμευση αυτή έχει αναλυφθεί από την ελληνική πλευρά με το Μνημόνιο, καθώς η Ελλάδα έχει «προσυπογράψει» τη μείωση του αριθμού των υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2015 κατά 150.000 και ως το τέλος του χρόνου τουλάχιστον κατά 15.000.
Ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης θα βρεθεί η αναδιάρθρωση των φορέων, από τους οποίους τουλάχιστον 120, που απασχολούν 8.000 υπαλλήλους, αναμένεται να καταργηθούν.


epikaira.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...