Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Τήρηση του μνημονίου ζητούν Βρυξέλλες και Βερολίνο


Μηνύματα προς την Ελλάδα και τη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να τηρήσει τους όρους του μνημονίου και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των εταίρων της στέλνουν Βρυξέλλες και Βερολίνο την επομένη των εκλογών.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, προειδοποιεί για τις καταστροφικές, όπως λέει, συνέπειες, που θα είχε μια πιθανή αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «ελπίζει και αναμένει ότι η μελλοντική ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει», στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης της χώρας, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πία Αρενκίλντε.

Όπως σημείωσε, «η Επιτροπή παραμένει έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα σε ό,τι αφορά στις μεταρρυθμίσεις οι οποίες προωθούνται στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής».

Στο αντίστοιχο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης, ο οποίος υπογράμμισε στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων πως η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει τους όρους του μνημονίου και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

«Η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί. Είναι η καλύτερη επιλογή για το μέλλον της Ελλάδας» είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατή η επαναδιαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού συμφώνου.


zougla.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...