Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Τι λένε οι «εκτός Βουλής»


Υπευθυνότητα για τη σωτηρία του τόπου και συνεργασία, ώστε να κυβερνηθεί η χώρα, ζητούν οι δυνάμεις που μένουν εκτός Κοινοβουλίου.

«Οι όποιες προσπάθειες του πολιτικού κόσμου πρέπει να κινούνται πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά σε ένα πλαίσιο εθνικής υπευθυνότητας για τη σωτηρία του τόπου» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Όπως ανέφερε: «Με σεβασμό στην ψήφο του λαού, ξεκαθαρίζουμε ότι οι θέσεις μας θα παραμείνουν σταθερές και εθνικά φερέγγυες».

Ο πρόεδρος της Δράσης, Στέφανος Μάνος, τόνισε: «Ελπίζω οι δυνάμεις που αναδείχθηκαν να μπορέσουν να συνεργαστούν να φτιαχτεί μια κυβέρνηση για να κυβερνηθεί η χώρα. Με τις δυνάμεις που διαθέτουμε θα βοηθήσουμε, γιατί κινδυνεύει να διαλυθεί ο τόπος».

Ο πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, που κατέβηκε στις εκλογές από κοινού με τη Δράση, σημείωσε: «Δεν εκπλήσσομαι που νίκησε η λογική του λαϊκισμού» και πρόσθεσε: «Επιλέξαμε να μην είμαστε λαϊκιστές, επιλέξανε να είναι λαϊκιστές, σε ένα ακροατήριο που είχε μάθει να ακούει λαϊκιστές».

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ένα ηχηρό ράπισμα στην πολιτική του μνημονίου και του "ναι σε όλα". Είναι μια κραυγή οργής ενός λαού που έχει υπερβεί τις αντοχές του». Η κα Κατσέλη ανέφερε ότι η Κοινωνική Συμφωνία συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση αγωνιζόμενη για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού, προοδευτικού χώρου.

Τηλεοπτική παρέμβαση έκανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του απέρριψε το μνημόνιο. Σημείωσε, πάντως, ότι «η απόφαση του λαού ήταν να βγει από τη δυσκολία εξωλογικά, αλλά τέτοιες καταστάσεις τιμωρούνται από τη λογική».

Για το ενδεχόμενο να μην ευδοκιμήσουν οι διερευνητικές εντολές, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στον κίνδυνο η τρόικα, αντιλαμβανόμενη ότι δεν θα έχει συνομιλητή, να αναβάλει τη δόση του δανείου και να μην είναι ως εκ τούτου δυνατή η πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Παράλληλα, σε μήνυμά του στο twitter ανέφερε: «Είμαι πολύ απογοητευμένος από το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ και την κατάσταση που προκύπτει από το σύνολο των αποτελεσμάτων». Σε άλλη του παρέμβαση σχολίασε ότι ο ίδιος δεν είχε λόγο στην προεκλογική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, καθώς «κανείς δεν ζήτησε τη γνώμη μου», όπως είπε, ενώ έκρινε ότι «προφανώς πρέπει να υπάρξει συνέδριο», για να γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.


zougla.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...