Κυριακή 27 Μαΐου 2012

«Λευκή σημαία» με στόχο την πρωτιά


Νέο σύνθημα, νέα σποτ, νέα στρατηγική και επιστράτευση των «παλαιμάχων»


Με σύνθημα «με την Ελλάδα δεν παίζουμε», η «γαλάζια πολυκατοικία», θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα, έως τις εκλογές, να εκπέμψει μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας, προκειμένου να πείσει για τις ειλικρινείς διαθέσεις της, να δημιουργήσει ένα ισχυρό φιλοευρωπαϊκό μέτωπο.

Χθες, άρχισε και επισήμως η προεκλογική περίοδος για τη Νέα Δημοκρατία, με την Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή -που πρώτος σηκώθηκε για να χειροκροτήσει τον Αντώνη Σαμαρά- της Ντόρας Μπακογιάννη, που έπειτα από δυο και πλέον χρόνια αυτόνομης πορείας, δήλωσε συγκινημένη για την παρουσία της στη «γαλάζια» αίθουσα, αλλά και πλήθος πρώην στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ., που έστειλαν με την παρουσία τους το μήνυμα της πανστρατιάς.

Στη Συγγρού, δεν επιθυμούν μόνο να κάνουν «delete» στις κακές στιγμές του πρόσφατου αλλά και πιο μακρινού παρελθόντος, αλλά πραγματικό «restart», γεφυρώνοντας κάθε χάσμα και βάζοντας στην πρώτη γραμμή του αγώνα κάθε στέλεχος, η παρουσία του οποίου μπορεί να φανεί χρήσιμη και να ενισχύσει την εικόνα του κόμματος.

Η δημοσκοπική πρωτιά, μπορεί να ικανοποιεί τα επιτελικά όργανα του κόμματος, ωστόσο είναι κοινό μυστικό πως το ρευστό πολιτικό σκηνικό δεν δίνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού για αυτό:

 Ο Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε εχθές, το μήνυμα της ΝΔ να μεταφερθεί «πόρτα-πόρτα»
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλεσε σε επιστράτευση, όλους όσοι από το 1974 και έπειτα υπηρέτησαν την παράταξη ως Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι ΝΟΔΕ ή βουλευτές
Το επόμενο διάστημα, η ΝΔ θα επιχειρήσει να βγει μπροστά με τα νέα της προεκλογικά σποτ αλλά και με τις εξορμήσεις του Αντώνη Σαμαρά ανά την Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να δώσει έμφαση στις «βόλτες» του στις γειτονιές της χώρας και στην κατ΄ ιδίαν επαφή του με τους πολίτες και λιγότερο στις ανοιχτές συγκεντρώσεις, χωρίς ασφαλώς αυτές να λείπουν, ιδίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η ηγεσία της ΝΔ, αναμένεται μάλιστα να προτάξει τρία διλήμματα, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, επιχειρώντας να «χτυπήσει», μέσω αυτών, τον ΣΥΡΙΖΑ και να ανακόψει το ρεύμα που εξακολουθεί να αναπτύσσει:

1. Ευρώ ή δραχμή;

2. Καταστροφή ή Ανάπτυξη;

3. Εμμονή στο παλαιό ή στροφή στο καινούριο;

«Αντίθετα απ' ό,τι συνέβη στις 6 Μαΐου, αυτή τη φορά, στις 17 Ιουνίου η ψήφος δεν θα είναι χαλαρή. Θα κυριαρχήσει η κρίσιμη επιλογή για το μέλλον του τόπου», εκτίμησε εχθές από το ΣΕΦ, ο Αντώνης Σαμαράς.

Μήνας του μέλιτος για Αντώνη-Ντόρα

Οι πρώτες ώρες μετά την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ, χαρακτηρίζονται από απόλυτη σύμπνοια και σύμπλευση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Η χθεσινή ομιλία της κ. Μπακογιάννη, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τα όσα προηγουμένως είχε αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας την αίσθηση της πλήρους ταύτισης, παρά τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να διαφωνεί με την συστηματική επίθεση της Συγγρού στην Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ όσο και η «επαναπατρισμένη» Χανιώτισσα πολιτικός, δεν δίστασαν να μιλήσουν ανοιχτά για τον πρόσφατο «πολιτικό γάμο» τους, θέλοντας προφανώς να δείξουν πως το θέμα δεν αποτελεί για αυτούς ταμπού,

«Βγαίνουν ισχυρότεροι από μια κρίση, οι πολιτικοί που πιάνουν αμέσως το μήνυμα των καιρών και ανταποκρίνονται στην ανάγκη του λαού για συσπείρωση. Δεν υποτιμώ τις πολιτικές αντιθέσεις. Ούτε κι όταν έχουν προσωπικό χαρακτήρα... Αλλά αν κοιτάξετε πίσω στην Ιστορία, σε στιγμές που πραγματικά δοκιμάστηκε ο τόπος και κατάφερε να ενωθεί, δεν θυμάται κανείς πια γιατί διαφωνούσαν οι ηγέτες που ενώθηκαν. Έμεινε μόνο εκείνο που τους ένωσε, τους έκανε ισχυρότερους και νίκησαν», η χαρακτηριστικά αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά.

«Η απόφαση που λάβαμε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ήταν προφανώς δύσκολη αλλά σήμερα περισσότερο από ποτέ, εδώ που είμαστε όλοι μαζί, είμαι απολύτως βέβαιη όχι μόνο πως ήταν πολιτικώς ορθή αλλά πάνω απ' όλα πως ήταν ηθικά σωστή. Και χρησιμοποιώ τον όρο «ηθική» με όλο το μεγάλο ειδικό βάρος που διαθέτει, διότι αν εθνικό είναι το αληθινό όπως λέει ο ποιητής, τότε Εθνικό είναι το ηθικό. Όταν λέμε πως βάζουμε την Ελλάδα πάνω απ' όλα, πολιτικές και προσωπικές διαφορές, αυτό ακριβώς εννοούμε», η σχετική τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη .


newsbomb.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...